Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

ΕΥΚΟΛΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ (EASY CHINESE MEAL)

Ένα εύκολο φαγάκι εμπνευσμένο από την Κίνα μπορεί να γίνει ως εξής :
Σαφείς αναλογίες δεν υπάρχουν. Μπορείτε να ετοιμάσετε τα υλικά από το πρωί & τα μαγείρεμα να γίνει το μεσημέρι σε πέντε λεπτά!!!!!!!!
Κόβετε σε κύβους ένα κρεμμύδι, μερικά μανιτάρια (πορτομπέλλο κατά προτίμηση)& μια μικρή πατάτα. Κόβετε σε μπουκιές συκώτι μοσχαρίσιο (μπορεί να σας το ετοιμάσει ο χασάπης κατά την αγορά!). Την ώρα του τηγανίσματος βάζετε στο γουώκ λίγο λαδάκι μόνο στον πάτο του. Αν δε έχετε γουώκ χρησιμοποιείστε ένα βαθύ αντικολητικό τηγάνι. Μόλις κάψει το ελαιόλαδο ρίξετε το σηκώτι αλευρωμένο, το κρεμμύδι ,τα μανιτάρια ,την πατάτα & ανακατεύετε γρήγορα με σπάτουλα Σβήνετε με κρασί ρίχνετε λίγο μπαλσάμικο, λίγη σόγια σως, ελάχιστο αλάτι, μπαχαρικά της αρεσκίας σας & τηγανίζετε για λίγο γρήγορα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζετε από τη φωτιά& συμπληρώνετε το γεύμα με ένα πιλάφι. 

An easy fagaki inspired from China can be done as follows:
Proportions are not clear. You can prepare the ingredients in the morning & the cooking be done at noon in five minutes!!!
Cut diced an onion, some mushrooms (portompello preferred) & a small potato. Cut into bite-sized pieces veal liver (can you prepare the butcher at the market!). The time of frying wok put in a little ladaki only to bottom. If you do not use a wok deep anti adhesion pan. Just burn the oil drop your liver with a little flour. Onion, mushrooms, potatoes and stir quickly with a spatula Pour wine pour a little balsamic vinegar, a little soy sauce, a pinch of salt, spices & fry your likes awhile quickly over high heat of rice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου