Τώρα που υπάρχουν λεμόνια ελληνικά ακέρωτα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις φλούδες των και να φτιάξετε το δικό σας λιμοντσέλλο. Τη σάρκα των λεμονιών μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε και να βγάζοντας χυμό στον αποχυμωτή, να γεμίσετε σακούλες για παγάκια , να τις βάλετε στην κατάψυξη για νε έχετε χυμό λεμονιού για τα φαγητά σας το καλοκαίρι που δεν υπάρχουν ελληνικά λεμόνια.
Λικέρ λιμοντσέλλο:
10 ακέρωτα λεμόνια
10ρ: 1 λίτρο τσίπουρο
χωρίς γλυκάνισο ή βότκα ή άσπρο ρούμι ή τζιν. 500 γραμ ζάχαρη , 500 γραμ νερό.
Από τα λεμόνια βγάζουμε τη φλούδα πολύ λεπτή και την κόβουμε μικρά
κομματάκια. Το βάζουμε σε σκοτεινό μέρος, το ανακατεύουμε κάθε μέρα για 15
μέρες. Τη ζάχαρη με το νερό το βράζουμε 2 λεπτά να γίνει σιρόπι. Το φιλτράρουμε
και το αφήνουμε με το σιρόπι άλλες 15 μέρες.
Now that Greek unwaxed lemons are available, you can use their peels to make your own limoncello. You can also use the flesh of the lemons by extracting juice in a juicer, filling ice cube trays, and freezing them so you have lemon juice for your summer meals when Greek lemons are not available.
Limoncello liqueur:
10 unwaxed lemons: 1 liter of tsipouro without anise or vodka or white rum or gin. 500 grams of sugar, 500 grams of water. Peel the lemons very thinly and cut them into small pieces. Put it in a dark place, stir it every day for 15 days. Boil the sugar and water for 2 minutes to make a syrup. Filter it and leave it with the syrup for another 15 days.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου