Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΧΙΩΤΙΚΟ (TANGERINE JAM)


 Βρίσκοντας σε μια εγκαταλελλειμένη αυλή ένα δέντρο με παρα πολλούς καρπούς που μάλλον ήταν μανταρινιά χιώτικη με μικρούς μοσχομυριστούς καρπούς, τους μάζεψα και έκαμα μια εξαιρετική μαρμελάδα έκανα το πρώτο ζεμάτισμα, πέταξα το νερό και τα έβρασα ξανά περίπου 10 λεπτά. έκοψα κάθ καρπό στα δύο, αφαίρεσα τους σπόρους και τους έβαλ σε μεγάλη κατσαρόλα     με ζάχρη αντίστοιξη με τα 3/4 του όκου των μανταρινιών και λίγο χυμό μανταρινιών . Πολτοποίησα με ραβδομπλέντερ και έβρα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα,. Δεν χρειάστηκε πολύ ώρα. λίγο πρίν το τέλος προσέθεσα χυμό λεμονιού. αμέσως την τοποθέτησα σε βάζα. Η υπέροχη γεύση της με έχει ανταμείψει!!!!!!!

Finding in an abandoned yard a tree with many fruits that were probably Chian mandarins with small musky-smelling fruits, I picked them and made an excellent jam. I did the first scalding, threw away the water and boiled them again for about 10 minutes. I cut each fruit in half, removed the seeds and put them in a large saucepan with sugar equal to 3/4 of the mandarin oranges and a little mandarin juice. I pureed with a stick blender and boiled until the jam set. It didn't take long. Just before the end I added lemon juice. I immediately placed it in jars. Its wonderful taste has rewarded me!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger