Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ- ΠΙΠΕΡΙΑΣ (TOMATO-PEPPER SAUCE)


Ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ: https://www.facebook.com/100000015917329/videos/123288833739313 της διαδικτυακής μου φίλης Όλγας Σμίρνοβα που διαχειρίζεται το https://vottakiepirogi.ru/ με εξαιρετικές συνταγές έφτιαξα σάλτσα με βραστές πιπεριές.

Η δοσολογία

❤️5 κιλά ώριμες ντομάτες
❤️5 κιλά ώριμη πιπεριά καμπάνα
❤️4 κεφάλια σκόρδο
Τυλίξτε τις ντομάτες και βράστε τις, καθαρίστε τις πιπεριές και κόψτε τις όπως σας αρέσει.
Προσθέτουμε θρυμματισμένο σκόρδο, 100 γραμμάρια αλάτι, 250 γραμμάρια ζάχαρη, 200 ml φυτικό έλαιο, 150 ml 9% ξύδι ανακατεύουμε και προσθέτουμε ψιλοκομμένο πιπέρι.
Βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Σκεπάζουμε με αποστειρωμένα καπάκια, τα αναποδογυρίζουμε και περιμένουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Εγώ έκανα το 1/3 της δόσης.
Following the instructions here: https://www.facebook.com/100000015917329/videos/1232888337393138 of my online friend Olga Smirnova who manages the https://vottakiepirogi.ru/ with excellent recipes I made sauce with boiled peppers.

The dosage

❤️5 kilos of ripe tomatoes
❤️5 kilos of ripe bell pepper
❤️4 heads of garlic
Wrap the tomatoes and boil them, clean the peppers and cut them as you like.
Add crushed garlic, 100 grams of salt, 250 grams of sugar, 200 ml of vegetable oil, 150 ml of 9% vinegar, mix and add chopped pepper.
Boil until the liquids are absorbed and place in sterilized jars.
Cover with sterile lids, turn them over and wait until they cool completely. I did 1/3 of the dose.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger