Μια εγγλέζικη λιχουδιά που θας εκπλήξει. Γίνεται πανεύκολα ,διατηρείται καιρό & συνοδεύει τυριά και ψητά κρέατα. να η συνταγή:
Υλικά:
500 γρ ώριμες τομάτες
2 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
2 καυτερές πιπερίτσες τσίλι ή μπούκοβο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
300 γρ καστανή ζάχαρη
100 ml ξύδι βαλσάμικο λευκό
1/2 κ.γ. μπαχάρι σκόνη
2 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
2 καυτερές πιπερίτσες τσίλι ή μπούκοβο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
300 γρ καστανή ζάχαρη
100 ml ξύδι βαλσάμικο λευκό
1/2 κ.γ. μπαχάρι σκόνη
Εκτέλεση
Τα ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα με χονδρό πάτο και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά
Βράζουμε για 40 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα ξύλινο κουτάλι. Ξαφρριζουμε αν χρειαστεί. Το βάζουμε σε αποστειρωμενα βάζα.
An English delicacy that will surprise you. It is very easy to make, long lasting & accompanies cheeses and grilled meats. here is the recipe:
Materials:
500 g ripe tomatoes
2 tbsp. fresh chopped ginger
2 hot chili peppers or boukovo
4 cloves garlic, finely chopped
300 g brown sugar
100 ml white balsamic vinegar
1/2 tbsp. spice powder
Implementation
We pass the halves of the tomatoes in a multi. Cut the rest into cubes.
Put all the ingredients together in a saucepan with a thick bottom and put it on a medium heat
Boil for about 40 minutes. Stir constantly with a wooden spoon. Skim if necessary. Put it in sterile jars.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου