Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (PESTO SAUCE ALA GREEK)

 Όλοι μας γνωρίζουμε τη γνωστή ΄σάλτσα πέστο γκενοβέζε που συνοδεύει σπαγγέτι & κύρια συστατικά του είναι ο βσιλικός και η παρμεζάνα.

Στις περισσότερες συνταγές για πέστο , χρησιμοποιούνται μια -δυο χούφτες φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, μερικές σκελιδες σκόρδο, λίγο χυμό λεμονιού,& ελαιόλαδο που τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ. Επίσης οι Ιταλοί προσθέτουν κουκουνάρυ που τρίβεται μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ατι, πιπέρι & τριμμένη παρμεζάνα. Επειδή δεν είχα καθόλου κουκουνάρι, αντί γι΄αυτό σκέφτηκα να χρησσιμοποιήσω λίγα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα & αρκετά στραγάλια, καθώς και αντί για παρμεζάνα , τριμμένο κεφαλοτύρι. Δεν είχε καμμιά γευστική διαφορά, γιατί και στις δύο περιπτώσεις υπερίσχυε η γεύση του σκόρδου και του βασιλικού.

We all know the well-known βnovez pesto genovese that accompanies spaghetti & its main ingredients are basil and parmesan.

In most pesto recipes, one or two handfuls of basil leaves, a few cloves of garlic, a little lemon juice, & olive oil are used, which we beat all together in the blender. The Italians also add pine nuts that are grated together with the other ingredients, ati, pepper & grated parmesan. Because I had no pine nuts at all, instead I thought of using a few peeled almonds & several roasted chick peas, as well as grated kefalotyri instead of parmesan. It had no difference in taste, because in both cases the taste of garlic and basil prevailed.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger