Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΡΙΖΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ (COLD CUTS OF CHICKEN)

Ακολουθώντας κατά βάσιν τις οδηγίες αυτού του video: https://www.youtube.com/watch?v=FqRKdwjX8-s έφτιαξα αυτό το έδεσμα κάτι ανάμεσα σε πάριζα & πατέ από κοτόπουλο. Δεν είναι δύσκολο, αλλά κάτι ιδιαίτερα υγιεινό & κατάλληλα για παιδιά γιατί δεν έχει πρόσθετο αλάτι & συντηρητικά. Εγώ έβρασα μόνο δύο μπούτια κοτόπουλο μαζί με ένα καρότο, ένα κρεμμύδι , σέλινο μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι & δαφνόφυλλο. Ξεκοκκάλισα το κοτόπουλο, τα ψαχνά τα έλιωσα μαζί με τα λαχανικά(καλύτερα να  αφαιρέσετε το  καρότο)αφού στράγγισα το ζωμό. Προσέθεσα  λίγο από το ζωμό βαμμένο με λίγο χυμό παντζαριού για χρώμα΄& σχετική ποσότητα ζελατίνης για να στερεοποιηθεί λίγο πιο πολύ από ζελέ. Η ποσότητα αυτή γέμισε μισό μπουκάλι λίτρου νερού. Λίγες ώρες στο ψυγείο, κόβετε το καλούπι το αφαιρείτε, έτοιμο το πατέ, μπορείτε να το κόψετε σε φέτες.



Following the basic instructions in this video:https://www.youtube.com/watch?v=FqRKdwjX8-s.
 I made this dish betweencold cuts & pate. It is not difficult, but something very healthy & suitable for children because it does not have any extra salt & preservatives. I only boiled two chicken thighs with a carrot, onion, celery spice,perrer, salt & laurel. I chopped the chicken, melted the bread with the vegetables (better to remove the carrot) after draining the broth. I added some of the broth painted with a little beetroot juice; & a relative amount of gelatin to make it slightly more gelatinous. This quantity filled half a liter of water. A few hours in the refrigerator, cut the mold removing it, ready to go, you can cut it into slices.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger