Σάββατο 11 Μαΐου 2019

ΠΙΤΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (TARTA PASCUALINA)

Ψάχνοντας ανακάλυψα τη συνταγή για μια πίτα ιταλική με μεγάλη απήχηση στην Αργεντινή, όπο μαγειρεύεται τις μέρες του Πάσχα. Είναι μια πίτα με φύλα σαν της σφολιάτας φτιαγμένα με τον τρόπο που περιγράφεται εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=DLQa2ApEV7I. Βρήκα πολλές παραλλαγές αλλά κυρίως η γγέμιση της αποτελείται από τριμμένα χόρτα, σπανάκι και άλλα που έχουν τσιγαριστεί ελαφρά & τριμμένα τυριά .(εγώ έβαλα τριμμένη φέτα.Πάνω στα χόρτα τοποθετούνται μισά βρασμένα αυγά, ώστε να αναλογεί μισό αυγό σε κάθε  κομμάτι & μετά κλείσιμο με το πάνω φύλλο, κάλυψη με χτυπημένο αυγό & σουσάμι στην περίμετρο. Ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Searching I discovered the recipe for an Italian pie with great appeal in Argentina, which cooks on Easter days. It is a pie with puff pastry made in the way described here:
https://www.youtube.com/watch?v=DLQa2ApEV7I. I found a lot of variations, but mainly the stuffing is made of grated greens, spinach and others that have been lightly chopped & grated cheese. (I put a grated feta.) Half of boiled eggs are placed on the greens so that half of each egg is attributed to each piece and then closed with the top sheet, cover with whipped egg & sesame on the perimeter. Bake until redden.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger