Τυροκλούρι
200μλ.γαλα(χλιαρο)
2αυγα
2κ.σ γιαούρτι
2κ.σ λαδι
1κ.σ ζάχαρη
1κ.γλ.αλατι
1φακ.μαγια
500γρ.αλευρι ή & λίγο περισσότερο
τυρί φέτα 300-400γρ
2αυγα
2κ.σ γιαούρτι
2κ.σ λαδι
1κ.σ ζάχαρη
1κ.γλ.αλατι
1φακ.μαγια
500γρ.αλευρι ή & λίγο περισσότερο
τυρί φέτα 300-400γρ
Βούτυρο αγνό 50γρ +2κσ λάδι για να αλείφουμε τα φυλλα
1 κρόκο για να αλείφουμε από πάνω.
Στο κοσκινισμένο το αλεύρι ανακατεύω μέσα την μαγιά μετά το αλάτι. Προσθέτω όλα τα υγρά υλικά +ζάχαρη (να είναι χλιαρά) και ζυμώνω. Αφήνω την ζύμη για περίπου 20 λ. Μετά την χωρίζω σε 4 μπαλάκια. Ανοίγω τα μπαλάκια σε φύλλα όσο είναι το μέγεθος του ταψιού. Αλείφω κάθε φύλλο πολύ καλά με το βούτυρο, πασπαλίζω με το τυρί, έτσι κάνω με όλα τα φύλλα, και τα βάζω ένα πάνω στο άλλο, χωρίς να βάζω τυρί στο τελευταίο εκείνο μόνο το βουτυρώνω. Κόβω όλα τα φύλλα όλα μαζί με κόφτη για πίτσα σε λωρίδες, οποία στριφογυρίζω και τα βάζω στο ταψί. Αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος και μετά αλείφω με ελαφριά χτυπημένο το αυγό. Ψήνω στους 180°για περίπου 30-35 λ.και είναι ανάλογα με τον φούρνο σας. Ταψί διαμ. 32.
(Εδώ την έχω φτιάξει την πίτα με 8 λεπτά φύλλα, σας την δίνω την συνταγή με 4 πιο χοντρά φύλλα για αυτές που έχουν δυσκολία να ανοίγουν φύλλο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο)
1 κρόκο για να αλείφουμε από πάνω.
Στο κοσκινισμένο το αλεύρι ανακατεύω μέσα την μαγιά μετά το αλάτι. Προσθέτω όλα τα υγρά υλικά +ζάχαρη (να είναι χλιαρά) και ζυμώνω. Αφήνω την ζύμη για περίπου 20 λ. Μετά την χωρίζω σε 4 μπαλάκια. Ανοίγω τα μπαλάκια σε φύλλα όσο είναι το μέγεθος του ταψιού. Αλείφω κάθε φύλλο πολύ καλά με το βούτυρο, πασπαλίζω με το τυρί, έτσι κάνω με όλα τα φύλλα, και τα βάζω ένα πάνω στο άλλο, χωρίς να βάζω τυρί στο τελευταίο εκείνο μόνο το βουτυρώνω. Κόβω όλα τα φύλλα όλα μαζί με κόφτη για πίτσα σε λωρίδες, οποία στριφογυρίζω και τα βάζω στο ταψί. Αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος και μετά αλείφω με ελαφριά χτυπημένο το αυγό. Ψήνω στους 180°για περίπου 30-35 λ.και είναι ανάλογα με τον φούρνο σας. Ταψί διαμ. 32.
(Εδώ την έχω φτιάξει την πίτα με 8 λεπτά φύλλα, σας την δίνω την συνταγή με 4 πιο χοντρά φύλλα για αυτές που έχουν δυσκολία να ανοίγουν φύλλο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο)
Seeing the recipe of Maia Kamenarova
I remembered the cheese cheese, an easy cheese pie made by grandmothers for grandchildren with a little dough left over when they drank bread. For the small tray I made half the dose.
CHEESE BAGEL
200μl. (Warm)
2 eggs
2g of yoghurt
2k of oil
1kg of sugar
1kgg salt
1ff
500g of bread or a little more
feta cheese 300-400g
Butter pure 50gr + 2kg oil to clear the leaves
1 yolk to brush over from
In the sieved flour I mix in the yeast after salt. Add all the liquid materials + sugar (be lukewarm) and knead. I leave the dough for about 20 l. Then I divide it into 4 balls. I open the balls in sheets as long as the size of the pan. Brush each sheet very well with butter, sprinkle with cheese, so do all the cards, and put one over the other, not to put cheese on top that only voutyrono. I cut all the leaves together with a pizza cutter in strips, which I turn and put on the pan. Let it rise in a warm place and then melt with lightly knocked egg. I bake at 180 ° for about 30-35 lbs. And are depending on your oven. Baking tray 32.
(Here I have made the pie with 8-minute sheets, I give it the recipe with 4 thicker leaves for those who have difficulty opening the sheet, the result is the same).
I remembered the cheese cheese, an easy cheese pie made by grandmothers for grandchildren with a little dough left over when they drank bread. For the small tray I made half the dose.
CHEESE BAGEL
200μl. (Warm)
2 eggs
2g of yoghurt
2k of oil
1kg of sugar
1kgg salt
1ff
500g of bread or a little more
feta cheese 300-400g
Butter pure 50gr + 2kg oil to clear the leaves
1 yolk to brush over from
In the sieved flour I mix in the yeast after salt. Add all the liquid materials + sugar (be lukewarm) and knead. I leave the dough for about 20 l. Then I divide it into 4 balls. I open the balls in sheets as long as the size of the pan. Brush each sheet very well with butter, sprinkle with cheese, so do all the cards, and put one over the other, not to put cheese on top that only voutyrono. I cut all the leaves together with a pizza cutter in strips, which I turn and put on the pan. Let it rise in a warm place and then melt with lightly knocked egg. I bake at 180 ° for about 30-35 lbs. And are depending on your oven. Baking tray 32.
(Here I have made the pie with 8-minute sheets, I give it the recipe with 4 thicker leaves for those who have difficulty opening the sheet, the result is the same).
είναι σίγουρα πολύ νόστιμο αυτό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ το ζύμωμα το κάνω στον αρτοπαρασκευαστή, στο πρόγραμμα ζύμη, είναι πανεύκολο!
ΑπάντησηΔιαγραφή