Με αυτή τη ζύμη έφτιαξα πιτάκια
που τα γέμισα με μικρά λουκάνικα κοκτέιλ αλλά μπορούν να γεμίσουν με οποιαδήποτε αλμυρή ή γλυκιά γέμιση.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 τενεκεδάκι περίπου sprite ή άλλη γκαζόζ
- Το μισό τενεκεδάκι γεμισμένο με σπορέλαιο
Εκτέλεση
Ανακατεύετε τα υλικά και φτιάχνετε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή. Την ανοίγετε σε μικρά κομμάτια Γεμίζετε με τη γέμιση που επιθυμείτε.
Κλείνετε τη ζύμη Τα αλείφετε με κρόκο αυγού (προαιρετικό). Ψήσιμο στους 180ο για περίπου 25΄ λεπτά.
With this yeast I made small pies
that filled with small cocktail sausages but can be filled with any salty or sweet filling.
Materials
- 500 g. self raising flour
- 1 tin about sprite or other Gaseosa
- Half tin filled with vegetable oil
Implementation
Mix the ingredients and make a dough not too tight. The open into small pieces to fill the filling you want.
Close the pastry brush them with egg yolk (optional). Bake at 180 degrees for about 25 minutes.
Όμορφη συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...