Αυτές οι γαλατόπιτες ήταν οι αγαπημένες πίτες της μητέρας μου που τις ονόμαζε "φουγάρα" λόγω του τρόπου τυλίγματος που θυμίζει τα φουγάρα των παλιών εργοστασίων!!!!!!!!!!!!
ΥΛΙΚΑ:
ΥΛΙΚΑ:
- μισό κιλό φύλλο κρούστας
- 4 κούπες γάλα
- 1/4 κούπας βούτυρο
- 2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 2/3 κούπας ζάχαρη
- 1 αυγό
- 2 κρόκοι
- βανίλια
- βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων.
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι μέχρι να ευωδιάσει.
- Ρίχνουμε το γάλα, που έχουμε ζεστάνει καλά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τη ζάχαρη & τη βανίλια.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και κατόπιν κατεβάζουμε από την φωτιά & προσθέτουμε το αυγό & τους κρόκους χτυπημένα.
- Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε τρεις λωρίδες, αλείφουμε με βούτυρο, τοποθετούμε μια γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση & τυλίγουμε κυλινδρικά διπλώνοντας & τα πλαϊνά για να μην ξεχειλίσει η γέμιση.
- Βάζουμε τις πίτες σε σειρά σε ταψί, τις τρυπάμε με πιρούνι & τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μισή ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. These custard pies were the favorite of my mother who he called "smokestacks" reason of the manner winding reminiscent of stacks of old factories !!!!!!!!!!!!
- MATERIALS:
- pound crust
- 4 cups milk
- 1/4 cup butter
- 2/3 cup fine semolina
- 2/3 cup sugar
- 1 egg
- 2 egg
- vanilla
- melted butter for spread sheets
- PERFORMANCE
- In a saucepan melt the butter and roast the semolina until fragrant.Pour the milk, we warm up well, stir and pour and sugar & vanilla. Boil over low heat until thick cream and then remove from the heat and add the egg yolks and scrambled. Cut the phyllo sheets in three strips, brush with butter, place a spoonful of the filling and folding roller and the side not to spill the filling. Place the pies on a baking tray range, puncture them with a fork and bake in moderate oven half an hour
Το αγαπημένο μου γλυκό των παιδικών μου χρόνων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το φτιάξω σίγουρα.
Φιλάκια πολλά!