Κάθε χρόνο αυτό την εποχή φτιάχνω λικέρ από μικρά καρύδια σε μέγεθος μεγάλου νυχιού αποθηκεύοντας σε μπουκάλι μια ποσότητα χαραγμένων καρυδιών , ζάχαρης & κονιάκ εκθέτοντας τη φιάλη στον ήλιο για μερικές εβδομάδες . Φέτος έφτιαξα το λικέρ καρυδιού με τον τρόπο κατασκευής της Μόντενα της Ιταλίας όπως περιγράφεται εδώ: http://www.kitchenstori.es/2015/06/nocino-walnut-liqueur.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+KitchenStories+%28kitchen+Stori.es%29 με μόνη διαφορά ότι πριν προσθέσω το αλκοόλ (χρησιμοποίησα τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο) μέτρησα τον όγκο του σιροπιού & πρόσθεσα το ένα τρίτο του όγκου σε αλκοόλ για να μη γίνει πολύ δυνατό.
Every year this the season I make liqueurs from small walnut size large nail in a bottle storing a quantity of engraved walnut, sugar and brandy exposing the bottle in the sun for a few weeks. This year I made the walnut liqueur how construction of Modena of Italy as described here: http://www.kitchenstori.es/2015/06/nocino-walnut-liqueur.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+KitchenStories+%28kitchen+Stori.es%29 except that before adding the alcohol (I used tsipouro without anise) I counted the volume of syrup and added the one third of the tumor into alcohol from becoming little as possible.
Every year this the season I make liqueurs from small walnut size large nail in a bottle storing a quantity of engraved walnut, sugar and brandy exposing the bottle in the sun for a few weeks. This year I made the walnut liqueur how construction of Modena of Italy as described here: http://www.kitchenstori.es/2015/06/nocino-walnut-liqueur.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+KitchenStories+%28kitchen+Stori.es%29 except that before adding the alcohol (I used tsipouro without anise) I counted the volume of syrup and added the one third of the tumor into alcohol from becoming little as possible.
Καλόπιοτο Λίλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου με το καλό!
Αν θες, μου λες στην τελική γεύση πως σου φάνηκε.
Σ΄ ευχαριστώ!
Ζ.
Εξαιρετική η γεύση & γίνεται χωρίς αναμονή. Με την παλαίωση θα γίνει καλύτερο!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαγραφή