Σήμερα έφτιαξα τα απλά τρίγωνα τυροπιτάκια που η μητέρα μου έφτιαχνε & σερβίριζε σε κάθε γιορτή με τον τρόπο που τα έφτιαχνε εκείνη.
Χρησιμοποίησα λεπτό φύλλο κρούστας (που το κάθε φύλλο το έκοψα σε τέσσερα ίσα μέρη). Για τη γέμιση σαφείς αναλογίες δεν υπάρχουν, κάνουμε ένα μείγμα από χτυπημένα αυγά τριμμένο τυρί φέτα( αν είναι πολύ αλμυρή προσθέτουμε λίγο ανθότυρο), φρεσκοτριμμένο πιπέρι & κανέλα!!!!!
Σε κάθε τμήμα κομμένου φύλλου, αφού το αλείψουμε με λάδι, βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση & το τυλίγουμε όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί( η μητέρα μου έβαζε μείγμα λιωμένου βουτύρου & λαδιού, που εγώ το αποφεύγω), τα τρυπάμε μερικές φορές με πιρούνι & τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20΄λεπτά.
Today I made the simple triangles pies my mother used to make and was served at every celebration with the way he made her.
I used thin crust (which I cut each sheet into four equal parts) . For the filling clear analogies do not exist, make a mixture of beaten eggs grated cheese slice ( if too salty , add a little cream cheese ) , freshly ground pepper and cinnamon ! !
In each section cut sheet , once spread with oil , put a spoonful of the filling and wrap as shown in the photos. Arrange the patties on a greased baking dish ( my mother put a mixture of melted butter and oil , which I avoid it ) , the pierce several times with a fork and bake in moderate oven 20 min .
Χρησιμοποίησα λεπτό φύλλο κρούστας (που το κάθε φύλλο το έκοψα σε τέσσερα ίσα μέρη). Για τη γέμιση σαφείς αναλογίες δεν υπάρχουν, κάνουμε ένα μείγμα από χτυπημένα αυγά τριμμένο τυρί φέτα( αν είναι πολύ αλμυρή προσθέτουμε λίγο ανθότυρο), φρεσκοτριμμένο πιπέρι & κανέλα!!!!!
Σε κάθε τμήμα κομμένου φύλλου, αφού το αλείψουμε με λάδι, βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση & το τυλίγουμε όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί( η μητέρα μου έβαζε μείγμα λιωμένου βουτύρου & λαδιού, που εγώ το αποφεύγω), τα τρυπάμε μερικές φορές με πιρούνι & τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20΄λεπτά.
Today I made the simple triangles pies my mother used to make and was served at every celebration with the way he made her.
I used thin crust (which I cut each sheet into four equal parts) . For the filling clear analogies do not exist, make a mixture of beaten eggs grated cheese slice ( if too salty , add a little cream cheese ) , freshly ground pepper and cinnamon ! !
In each section cut sheet , once spread with oil , put a spoonful of the filling and wrap as shown in the photos. Arrange the patties on a greased baking dish ( my mother put a mixture of melted butter and oil , which I avoid it ) , the pierce several times with a fork and bake in moderate oven 20 min .
μπραβοοοοοοοο......μ αρεσουν τα απλα......θα τα κανω σιγουρα....καλη βδομαδα να χουμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα συναδέλφους Λίλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι μια όμορφη συνταγή. Φαίνεται πολύ νόστιμο.
Ευχαριστίες για τη διανομή.
Δημοσιεύτηκε το νέο μου blog. Εμφανίζονται εκεί.
Μεγάλη αγκαλιά για σας.