Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΡΙΦΤΗ ΛΑΧΑΝΟΠΙΤΑ

Όταν δεν έχουμε αρκετά χόρτα για μια μεγάλη πίτα μπορούμε να την κάνουμε στριφτή. Πρώτα ψιλοκόβουμε, πλένουμε, αλατίζουμε& τοποθετούμε σε σουρωτήρι τα χόρτα για να στραγγίσουν. Αφού  κάνουμε το ζυμάρι πλάθουμε με τη βέργα δυο ή τρία πολύ μεγάλα φύλλα. Στύβουμε πάρα πολύ τα χόρτα , προσθέτουμε τριμμένη φέτα& ένα ή δυο αυγά(προαιρετικά). Βλέποντας αυτό το video
https://www.youtube.com/watch?v=wZxL4aDkEjc    μπορείτε να δείτε τον τρόπο πως να τυλίξτε τα ρολά. Κατόπιν τοποθέτησα τα ρολά σε λαδωμένο ταψί σε σχήμα σαλίγκαρου & χάραξα την πίτα ακτινωτά. Στην τελειότητα κοπής με βοήθησε αυτό το εργαλείο που βλέπετε στη μικρή εικόνα (σε δεκαέξι ή δεκατέσσερα ίσα κομμάτια). Ψήσιμο σαράντα πέντε λεπτά & η πίτα είναι έτοιμη.
When we do not have enough greens for a great pie we can make twisted . First chop , wash , season with salt and place in colander greens to drain . After we mold the dough with the rod two or three very large leaves . Squeeze the greens too , add crumbled feta cheese & one or two eggs ( optional) . Watching this video https://www.youtube.com/watch?v=wZxL4aDkEjcyou can see the way how to wrap the rolls . Then I placed the rolls on a greased baking pan shaped volute & I carved the cake to perfection radial cutting with this tool has helped you see the small picture (in fourteen or sixteen equal pieces). Baking forty-five minutes and the pie is ready.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα ΛΙΛΑ μου!!! Λαχταριστη φαινεται και ομορφα ψημενη η πιτα σου Γεια στα χερακια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή