Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ "ΚΑΣΣΙΑΤΑ" (MY CASSIATA PIE)

Σήμερα έφτιαξα μια παραλλαγή μιας θεσσαλικής τυρόπιτας, χειμωνιάτικη παραλλαγή της γνωστής μπατζίνας που δεν έχει τριμμένο κολοκύθι, (γιατί δεν υπάρχει). Στην εικόνα βλέπετε όλα τα υλικά , δεν υπάρχουν σαφείς αναλογίες, είναι περίπου τα εξής: 
2 αυγά, 1 κούπα γάλα, 250 γραμ. τυρί φέτα, αντίστοιχο κίτρινο τυρί, 3/4 κούπας λάδι, 1 κουταλάκι αλάτι , 1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ, λιγότερο από μισό κιλό αλεύρι (περισσότερο λευκό σίτου & λιγότερο καλαμποκίσιο) 1 σφηνάκι τσίπουρο (του δίνει ιδιαίτερη γεύση) & νερό ανάλογο (αν η ζύμη είναι σφιχτή). Χτυπάμε τα αυγά, μετά τα υγρά υλικά προσθέτουμε τα αλεύρια &  τα τυριά & αν χρειασθεί προσθέτουμε νερό ώστε να γίνει ένας πολύ πηχτός χυλός. Λαδώνουμε ταψί , αρκετά μεγάλο ώστε το ύψος του χυλού να είναι περίπου στο ένα εκ. όχι περισσότερο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.
Today I made a variation of a Thessalian pies, winter variant known batzina not grated pumpkin (because there is not). In the picture you can see all the materials, no clear proportions are roughly as follows:
2 eggs, 1 cup milk, 250 g feta cheese, similar yellow cheese 3/4 cup oil, 1 teaspoon salt, 1 teaspoon baikin powder, less than half a kilo of flour (white of wheat more & less of corn) 1 shot of raki (the gives special flavor) & water equivalent (if the dough is firm). Beat the eggs, then add the wet ingredients to flour and cheese and add water if necessary to make a very thick batter. Grease baking pan, large enough for the amount of batter to be about one million no more. Bake in moderate oven until baked the surface.

3 σχόλια:

  1. Φαίνεται πολύ ωραία η κασιάτα σου κι ευκολή θα τη φτιάξω οσονουπο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την έχω φάει με λίγο σπανάκι μέσα και ήταν τέλεια. Θα κρατήσω τη συνταγή και θα τη δοκιμάσω και με κολοκύθι.Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νοστιμότατη φαίνεται!!
    Σε περιέλαβα στην Βόλτα στη Γειτονιά #21 :)
    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή