Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΥΛΙΓΜΑ ΡΟΛΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ (TIP FOR WRAP OF MEAT ROLL)

Κάπου ανακάλυψα & εφάρμοσα μια τεχνική για να τυλίξει κανείς ένα ρολό κρέατος για μαγείρεμα ή ψήσιμο. Θέλησα να κάνω ένα κομμάτι χοιρινό μπούτι ψητό της κατσαρόλας. Μπορεί το κομμάτι κρέατος να τυλιχτεί με σπάγκο αλλά είναι μια χρονοβόρα διαδικασία & δεν εξασφαλίζεται η στερεότητα του δεσίματος. Κάπου είδα & εφάρμοσα μια πολύ έξυπνη τεχνική. Είχα ένα κομμάτι δίχτυ για ψητό κρέας αλλά δεν είχα το σχετικό εργαλείο που προωθούν τα ρολά στα κρεοπωλεία. Έκοψα λοιπόν το πάτο & το λαιμό από ένα μπουκάλι λίτρου εμφιαλωμένου νερού & στο στενότερο μέρος του στερέωσα το δίχτυ. Προώθησα στο μπουκάλι το κρέας & εν συνεχεία το ώθησα στο δίχτυ. Όταν προχώρησε όλο, αφαίρεσα το κομμένο μπουκάλι έδεσα τις δύο άκρες του διχτυού & συνέχισα το μαγείρεμα. Όταν κρύωσε το κρέας αφαίρεσα το δίχτυ & έκοψα το κρέας σε φέτες. Μ΄' αυτή την τεχνική μπορούν να τυλιχθούν  γεμιστά ρολά κρέατος.

Somewhere I found and applied a technique to wrap a roll of one meat for cooking or baking. I wanted to make a piece of roast pork stew. Can the piece of meat to be wrapped with string but it is a time consuming process and is not guaranteed durability of bonding. Somewhere I saw and I applied a very clever technique. I had a piece of netting for roast meat but I did not have the relevant tool to promote rolls butchers. So I cut the bottom and neck of a bottle of one liter of bottled water and the narrowest part of fastening the net. Promotion bottle meat & then pushed it into the net. When moved around, removed the broken bottle tied the two ends of the net and continue cooking. When cooled meat removed the netting & I cut the meat into slices. With this technique can be wound rolls stuffed meat.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger