Το κέϊκ αυτό έγινε ακολουθώντας την κατωτέρω συνυαγή, το οποίο μετά το ψήσιμο το γαρνίρισα με κομμένα γλυκά του κουταλιού
Υλικά συνταγής (κούπα μέτρησης χωρητικότητας 250γρ νερό)
https://www.youtube.com/watch?v=IhkDVo8l-wg1 κούπα ηλιέλαιο (240γρ)
2 κούπες ζάχαρη (400γρ)
3 κούπες χυμό πορτοκάλι (750γρ)
4 κούπες αλεύρι (600γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του η κανονικό με 3κ.γ γεμάτες μπέικιν πάουντερ)
3κ.γ μαχλεπι (20γρ)
2 Κάψουλες Βανίλια
1 τσιμπιά αλάτι
1 τσιμπιά μαστίχα Χίου
Ξύσμα από ένα-δυο πορτοκάλια
Φόρμα μεγάλη κέικ 28 εκατοστά
Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 αντιστάσεις πάνω κάτω για 70 λεπτά περίπου (τσεκάρουμε με μαχαίρι η οδοντογλυφίδ
This cake was made following the recipe below, which after baking I garnished with chopped spoon sweets
Recipe ingredients (250g measuring cup water)
https://www.youtube.com/watch?v=IhkDVo8l-wg
Recipe ingredients (250g measuring cup water)
1 cup sunflower oil (240g)
2 cups sugar (400g)
3 cups orange juice (750g)
4 cups flour (600g self-rising flour or regular flour with 3 tsp full of baking powder)
3 tsp makhlepi (20g)
1 pinch salt
2 Vanilla Capsules
1 pinch Chios mastic
Zest from a couple of oranges
Large cake tin 28 cm
Bake in preheated oven at 160 resistances up and down for about 70 minutes (check with a knife or toothpick)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου