Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

ΜΙΑ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ "ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ "(A LIGHTER VARIATION OF CHILI CON CARNE)

Μαγείρεψα μια ελαφρότερη παραλλαγή του πασίγνωστου μεξικάνικου φαγητού "τσίλι κον κάρνρ" ως εξής:

Σε λάδι τσιγάρισα ψιλοκομμένο σκόρδο, τριμμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένη πράσινη και κόκκινη πιπεριά και 300 γραμ. κιμά. Εν συνεχεία προσέθεσα πάστα ντομάτας , ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα και  βρασμένα κόκκινα φασόλια από κονσέρβα στραγγισμένα και πλυμένα,  Προσθέτουμε λίγο νερό ,αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο , κίμινο και αρκετό μπούκοβα. Βράσιμο μισή ώρα ή και λιγώτερο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Το σερβίρουμε πάνω σε μικρές ζεσταμένες τορτίγιες  συνοδεία πιλαφιού από μακρύκοκκο ρύζι.

I cooked a lighter version of the famous Mexican food "chili con carne" as follows:

In oil I fried chopped garlic, grated onion, chopped green and red pepper and 300 g of minced meat. Then I added tomato paste, chopped fresh tomato and boiled red beans from a can, drained and washed. Add a little water, salt, pepper, coriander, cumin and enough bucova. Boil half an hour or less until the liquids are absorbed. We serve it on small warmed tortillas accompanied by long grain rice pilaf.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger