Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΠΛΕ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ (CHAMBLE COOKIES WITH JAM)

 

  • Σαμπλέ μπισκότα ζυμωμένα στον αρτοπαρασκευαστή.
  • Τα υλικά:
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα βούτυρο (η μισή κούπα βούτυρο και μισή μαργαρίνη)
  • 1  βανίλια
  • 3/4 κούπας ζάχαρη άχνη ( αν δεν εέτε άχνω, τρίψτε στο μούλτι μείγμα απλής και καστανής ζάχαρης)
  • 1 κρόκο 
  • 1κουταλιά γάλα 
  • Επιλέγουμε το πρόγραμμα μόνο ζύμη.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο με το αλεύρι και τη βανίλια να αφρατέψουν. Το μίγμα θα γίνει τρίμμα.Μετά από χτύπημα τριών λεπτών ρίχνουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τον κρόκο και χτυπάμε να γίνουν ένα μίγμα. 
  • Βάζουμε τη ζύμη επάνω σε μία λαδόκολλα και την σκεπάζουμε με άλλη μία κόλλα.
  • Με ένα πλαστάκι ανοίγουμε φύλλο, περίπου 3-5 χιλιοστά. Κόβουμε με κουπ-πατ, στρογγυλά κομμάτια και στρογγυλά με τρύπα.
  • Με μία σπάτουλα μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • Μόλις κρυώσουν βάζουμε λίγη μαρμελάδα στον πάτο του μπισκότου και μετά το καλύπτουμε με το κομμάτι με την τρύπα.
  • Προτιμάμε υπόξινη μαρμελάδα όως κορόμηλο γιατί τα μπισκότα είναι αρκετά γλυκά.
  • Sable biscuits leavened in the bread maker.
  • Materials:
2 1/2 cups self-raising flour
    1 cup butter (half cup butter and half margarine)
      1 vanilla
        3/4 cup powdered sugar (if you don't have powdered sugar, rub a mixture of plain and brown sugar into the food processor)
          1 yolk
            1 spoonful of milk
            • We choose the dough only program.
            • Add the butter with the flour and vanilla until fluffy. The mixture will become crumbly. After beating for three minutes, add the sugar, milk and yolk and beat until they become a mixture.
            • We put the dough on a baking sheet and cover it with another piece of glue.
            • With a rolling pin, open the sheet, about 3-5 millimeters. Cut with a cutter, round pieces and rounds with a hole.
            • With a spatula, transfer the pieces to a tray, one next to the other, and bake at 200 degrees for 15 minutes.
            • Once they have cooled, put some jam on the bottom of the cookie and then cover it with the piece with the hole.
            • We prefer sour marmalade rather than cornmeal because the cookies are quite sweet.

            Δεν υπάρχουν σχόλια:

            Δημοσίευση σχολίου

            Powered By Blogger