Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ (SUNDRIED TOMATOE)

Έχοντας αρκετά ντοματάκια τύπου"Ρόμα" (βιομηχανική ντομάτα) προσπάθησα πρώτη φορά να κάνω λιαστές ντομάτες. Αναζητώντας στο διαδίκτυο είδα πολλές ιδέες είτε για ξήρανση στο φούρνο είτε για στέγνωμα στον ήλιο.
Τελικά έκανα το εξής με αρκετή επιτυχία:
Έπλυνα καλά τα ντοματάκια τα έκοψα στα δύο αφαιρώντας το κοτσάνι & τα τοποθέτησα σε τψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί φούρνου με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω & τα πασπάλισα με χοντρό αλάτι. Στέγνωμα μιαμιση ώρα σε φούρνο 120ο & μετά σκεπασμένα με τούλι δυο μέρες στον ήλιο. Αφού στεγνώσουν μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε ως έχει ή σε βάζο με ψιλοκομμένο σκόρδο & ελαιόλαδο.
Having enough tomatoes type "Roma" (industrial tomato) tried first to make sun-dried tomatoes. Searching the internet I saw many ideas either for drying in the oven or for drying in the sun.
Finally I did the following with considerable success.
I washed the tomatoes well, cut them in half by removing the stalk & placed them in pans lined with non-stick baking paper with the cut side upwards & sprinkled them with coarse salt. Dry for one and a half hours in an oven at 120o & then covered with tulle for two days in the sun. Once dry we can store them as is or in a jar with chopped garlic & olive oil.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger