Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

ΑΛΕΥΡΟΚΡΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙΡΟΥ (DESSERT OF OLD TIME)

Τώρα που είναι η εβδομάδα της Τυρινής με κατ΄εξοχήν κατανάλωση γαλακτοκομικών καιρός είναι να θυμηθούμε ένα επιδόρπιο που τ έφτιαχναν τα παλιά χρόνια ,τότε που υπήρχε άφθονο γάλα από τα οικόσιτα ζώα. Χωρίς ακριβείς αναλογίες η γιαγιά το απόγευμα για φτιάξει γρήγορα κάτι νόστιμο για τα εγγονάκια της τους ετοίμαζε μια κρέμα. 
Έλιωνε μια- δυο κουταλιές βούτυρο με αντίστοιχο αλεύρι & μόλις το αλεύρι είχε ενσωματωθεί στο βούτυρο προσέθετε δυο κούπες γάλα, ένα χτυπημένο αυγό, μια γεμάτη κουταλιά μέλι & λίγη κανέλα. Τα ανακάτευε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Η δόση επαρκεί για τρία μικρά μπωλ. Η κρέμα τρώγεται ζεστή.
Now that is the week of Tyrinis with predominantly dairy consumption is high time to remember a dessert t they made the old days, when there was plenty of milk from domesticated animals. Without precise proportions grandmother in the afternoon to quickly make something delicious for her grandchildren prepared a cream.
Melt a couple of tablespoons of butter with the corresponding flour & once the flour was incorporated in the butter add two cups of milk, one beaten egg, one tablespoon of honey & a little cinnamon. Stir over medium heat until the cream thickens. The dose is sufficient for three small bowls. The cream is eaten warm.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου