Αφού από αύριο αρχίζει η νηστεία των Αγίων Αποστόλων σήμερα μαγείρεψα με απλό τρόπο έν εξαιρετικό αρτύσιμο φαγητό. Ετοίμασα μερίδες αρνίσιου κρέατος & τα τσιγάρισα με χοντροκομμένο κρεμμύδι σε λάδι, το έσβησα με ξηρό κρασί. Προσέθεσα χυμό συμπυκνωμμένης ντομάτας. Προσέθεσα αλάτι & το εξαιρετικό μπαχαρικό "σπετσιαρικό" που το είχα αγοράσει στην Κέρκυρα. Αν θέλετε να το κατασκευάσετε μόνοι σας, υπάρχει η συνταγή εδώ: https://cookpad.com/gr/sintages/3083834-spetsieriko-kerkuras-gia-pastitsades.
Δηλ. αναμειγνύουμε καλά 1 κουτ. γλυκού από τα παρακάτω μπαχαρικά σε σκόνη: κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι, γλυκιά πάπρικα, καυτερό πιπέρι, μαύρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Στο φαγητό θα βάλουμε και 1 - 2 φύλλα δάφνης τριμμένα στο multi. Χρησιμοποιούμε όσο χρειάζεται η συνταγή και το υπόλοιπο το κρατάμε σε βαζάκι για επόμενη χρήση. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας & τότε προσθέτουμε παραδοσιακά ζυμαρικά όπως φλωμάρια Λήμνου & συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
After tomorrow's fasting of Agioi Apostoloi begins, I cooked in a simple way an excellent refectory meal. I prepared portions of lamb meat and I smoked the onions with chopped onion in oil, and I dried it with dry wine. I added juice of concentrated tomato. I added salt and the excellent spice "I had bought it in Corfu. If you want to build it yourself, there is the recipe here:
https://cookpad.com/gr/sintages/3083834-spetsieriko-kerkuras-gia-pastitsades That is, we mix well 1 tsp. Sweet of the following spices: cinnamon, cloves, spices, sweet paprika, hot pepper, black pepper and nutmeg. In the food we will also put 1 - 2 laurel leaves grated in the multi. We use as much as possible the recipe and the rest is kept in a jar for next use. Cook until the meat is softened & then add traditional pasta such as Lemnos lime and continue to boil until the pasta is softened. Serve with grated head-papers.
Δηλ. αναμειγνύουμε καλά 1 κουτ. γλυκού από τα παρακάτω μπαχαρικά σε σκόνη: κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι, γλυκιά πάπρικα, καυτερό πιπέρι, μαύρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Στο φαγητό θα βάλουμε και 1 - 2 φύλλα δάφνης τριμμένα στο multi. Χρησιμοποιούμε όσο χρειάζεται η συνταγή και το υπόλοιπο το κρατάμε σε βαζάκι για επόμενη χρήση. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας & τότε προσθέτουμε παραδοσιακά ζυμαρικά όπως φλωμάρια Λήμνου & συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
After tomorrow's fasting of Agioi Apostoloi begins, I cooked in a simple way an excellent refectory meal. I prepared portions of lamb meat and I smoked the onions with chopped onion in oil, and I dried it with dry wine. I added juice of concentrated tomato. I added salt and the excellent spice "I had bought it in Corfu. If you want to build it yourself, there is the recipe here:
https://cookpad.com/gr/sintages/3083834-spetsieriko-kerkuras-gia-pastitsades That is, we mix well 1 tsp. Sweet of the following spices: cinnamon, cloves, spices, sweet paprika, hot pepper, black pepper and nutmeg. In the food we will also put 1 - 2 laurel leaves grated in the multi. We use as much as possible the recipe and the rest is kept in a jar for next use. Cook until the meat is softened & then add traditional pasta such as Lemnos lime and continue to boil until the pasta is softened. Serve with grated head-papers.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου