Από το blog αυτό:
http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CF%80%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82/%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BD%CE%BFαντέγραψα αυτή τη συνταγή & τη μαγείρεψα με εξαιρετικά αποτελέσματα
http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CF%80%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82/%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BD%CE%BFαντέγραψα αυτή τη συνταγή & τη μαγείρεψα με εξαιρετικά αποτελέσματα
Υλικά
Για το κοτόπουλο
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα στη μέση οριζοντίως κατά μήκος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 8 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες πάχους περίπου 1 - 1,5 εκ., μαζί με τους ανθούς τους (αν έχουν)
- 2 μικρές σκελίδες σκόρδου, σε λεπτά φετάκια
- περίπου 15 ντοματίνια
- 100 ml ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας για το ταψί
Για την κρούστα
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή ολικής άλεσης αν προτιμάτε) ή φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
- ελάχιστη γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη
- 1/2 κοφτό κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι, τριμμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Κρούστα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της κρούστας (αλεύρι ή φρυγανιά, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα, κόλιανδρος, μαϊντανός, ξύσμα, κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο).
Κοτόπουλο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κομμένα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα πασπαλίζουμε καλά με αλατοπίπερο και από τις δύο πλευρές και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο ταψάκι που να τα χωράει άνετα. Ανάμεσα στα φιλέτα στριμώχνουμε τα κολοκυθάκια, τους ανθούς, τα φετάκια σκόρδου και τα κομμένα ντοματίνια. Περιχύνουμε με τα 100 ml ελαιόλαδο και σκορπίζουμε στο ταψί το μείγμα της κρούστας, φροντίζοντας να καλύψουμε εντελώς το κοτόπουλο και τα λαχανικά, χωρίς να αφήσουμε κενά. Βάζουμε το ταψάκι στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι η κρούστα να ροδίσει και τα φιλέτα να ψηθούν καλά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με απλό πιλάφι.
From this blog: http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CF%80%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82/%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BD%CE%BF
Materials
For the chicken
4 fillets of chicken breast, cut in the middle horizontally along
salt, freshly ground pepper
8 moderate zucchini, cut into slices about 1 - 1.5 cm thick, along with their flowers (if they have)
2 small cloves of garlic in thin slices
about 15 cherry tomatoes
100 ml olive oil + 2 tsp. soup for the pan
Procedure
Crust: In a bowl, mix all the ingredients of the crust (flour or toast, oregano, thyme, paprika, coriander, parsley, zest, kefalotyri, saltpeter).
Chicken: Preheat the oven to 180 ° C. Wash and wipe the cut chicken fillets. Sprinkle well with salt pepper on both sides and lay them next to each other in a slightly oiled refractory pocket to fit them comfortably. Between the fillets, squash the zucchini, the blossoms, the garlic slices and the chopped cherry tomatoes.
Pour the 100 ml olive oil and sprinkle the crust mixture on the baking pan, making sure to completely cover the chicken and vegetables without leaving any gaps. Place the pan in the middle shelf of the oven and bake for about 20 minutes, until the crust turns brown and the fillets cook well. We serve the food warm and accompany, if desired, with a simple pilaf.
Materials
For the chicken
4 fillets of chicken breast, cut in the middle horizontally along
salt, freshly ground pepper
8 moderate zucchini, cut into slices about 1 - 1.5 cm thick, along with their flowers (if they have)
2 small cloves of garlic in thin slices
about 15 cherry tomatoes
100 ml olive oil + 2 tsp. soup for the pan
Procedure
Crust: In a bowl, mix all the ingredients of the crust (flour or toast, oregano, thyme, paprika, coriander, parsley, zest, kefalotyri, saltpeter).
Chicken: Preheat the oven to 180 ° C. Wash and wipe the cut chicken fillets. Sprinkle well with salt pepper on both sides and lay them next to each other in a slightly oiled refractory pocket to fit them comfortably. Between the fillets, squash the zucchini, the blossoms, the garlic slices and the chopped cherry tomatoes.
Pour the 100 ml olive oil and sprinkle the crust mixture on the baking pan, making sure to completely cover the chicken and vegetables without leaving any gaps. Place the pan in the middle shelf of the oven and bake for about 20 minutes, until the crust turns brown and the fillets cook well. We serve the food warm and accompany, if desired, with a simple pilaf.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου