Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

ΕΝΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ: "ΠΡΟΒΕΙΟ ΣΕ ΓΑΣΤΡΑ" (A WINTER FOOD: "SHEEP IN PAN")

Τώρα που το κρύο δυναμώνει είναι καιρός να μαγειρέψουμε ένα χειμωνιάτικο φαγητό.
  • Από κρέας πρόβειο σε μερίδες κόβουμε τα παχιά τμήματα.
  • Βράζουμε σε ζεστό νερό, ξαφρίζουμε, σουρώνουμε & κρατάμε το νερό.
  • Τσιγαρίζουμε τις μερίδες σε λίγο λάδι, ρίχνουμε το ζωμό που έχουμε κρατήσει με λίγη πάστα ντομάτας, αλάτι & πιπέρι & βράζουμε μέχρι να πέφτουν τα κόκαλα από το κρέας.
  • Αν το κάνουμε από την προηγούμενη μέρα, το κρυώνουμε & αφαιρούμε το λίπος από την επιφάνεια (αν υπάρχει).
  • Ρίχνουμε το φαγητό σε γάστρα & μόλις ζεσταθεί στο φούρνο ρίχνουμε ένα σπιτικό ζυμαρικό π.χ. φλωμάρια Λήμνου. 
  • Ψήσιμο περίπου μισή ώρα. 
  • Στο σερβίρισμα μπορούμε προσθέσουμε τριμμένο κεφαλοτύρι.
Now that the cold is strong, it is time to cook a winter food.
  • From sheep meat in portions cut the thick parts.
  • Boil in hot water, scrape, strain & keep water.
  • Cook the portions in a little oil, pour the broth that we hold with a little tomato paste, salt & pepper & boil until the bones fall from the meat.
  • If we do it the day before, cool it & remove the fat from the surface (if any).
  • Put the food in a hat and just warm up in the oven, pour a homemade pasta eg. limmnos limmnos.
  • Baking about half an hour.
  • In serving we add grated Parmesan.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger