Τώρα που το κρύο δυναμώνει είναι καιρός να μαγειρέψουμε ένα χειμωνιάτικο φαγητό.
- Από κρέας πρόβειο σε μερίδες κόβουμε τα παχιά τμήματα.
- Βράζουμε σε ζεστό νερό, ξαφρίζουμε, σουρώνουμε & κρατάμε το νερό.
- Τσιγαρίζουμε τις μερίδες σε λίγο λάδι, ρίχνουμε το ζωμό που έχουμε κρατήσει με λίγη πάστα ντομάτας, αλάτι & πιπέρι & βράζουμε μέχρι να πέφτουν τα κόκαλα από το κρέας.
- Αν το κάνουμε από την προηγούμενη μέρα, το κρυώνουμε & αφαιρούμε το λίπος από την επιφάνεια (αν υπάρχει).
- Ρίχνουμε το φαγητό σε γάστρα & μόλις ζεσταθεί στο φούρνο ρίχνουμε ένα σπιτικό ζυμαρικό π.χ. φλωμάρια Λήμνου.
- Ψήσιμο περίπου μισή ώρα.
- Στο σερβίρισμα μπορούμε προσθέσουμε τριμμένο κεφαλοτύρι.
Now that the cold is strong, it is time to cook a winter food.
- From sheep meat in portions cut the thick parts.
- Boil in hot water, scrape, strain & keep water.
- Cook the portions in a little oil, pour the broth that we hold with a little tomato paste, salt & pepper & boil until the bones fall from the meat.
- If we do it the day before, cool it & remove the fat from the surface (if any).
- Put the food in a hat and just warm up in the oven, pour a homemade pasta eg. limmnos limmnos.
- Baking about half an hour.
- In serving we add grated Parmesan.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου