Σήμερα φτιάχνοντας μελιτζάνες παπουτσάκια τις στόλισα με ντομάτα τριαντάφυλλο & ένα φύλλο ρόκας εμπνεόμενη από φωτογραφία που είδα ώστε να θυμίζουν παπουτσάκια μπαλαρίνας στολισμένα με τριανταφυλλάκια.
Για να γίνουν έκοψα ακριβώς στη μέση μακρόστενες μελιτζάνες , χάραξα το εσωτερικό τους, τις ξέπλυνα & τις έψησα μισή ώρα ώστε να μαλακώσει η σάρκα τους .
Έβγαλα τη σάρκα δημιουργώντας βαθούλωμα που το γέμισα με κιμά μαγειρεμένο όπως φτιάχνουμε μακαρόνι με κιμά & αρκετή από τη σάρκα της μελιτζάνας & τριμμένο τυρί.
Σκέπασα το κάθε παπουτσάκι με λίγη πηχτή μπεσαμέλ & πασπάλισα με πολύ ψιλά τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήσιμο μισή ώρα & στόλισμα με στριμμένη φλούδα ντομάτας ώστε να μοιάζει με τριαντάφυλλο & ένα φυλλαράκι ρόκας.
Today making the eggplant shoes adorned with tomato rose and a rocket leaf inspired from a photograph I saw to resemble ballerina shoes trimmed with roses.
To make I cut right in the middle elongated aubergines, I carved inside, the rinsed and the baked half an hour to soften the inner.
I pulled the flesh creating dent that I filled with minced meat cooked as we make spaghetti with meat and much of its inner of eggplant and grated cheese.
I covered each shoe with a little thick bechamel and sprinkle with finely grated parmesana. Baking half hour & garniture with twisted tomato peel to resemble a rose and a leaf of roca.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου