Ένα παλιό γιορτινό καλοκαιρινό φαγητό που μαγειρευόταν από τα παλιά χρόνια σε όλη τη Θεσσαλία σε κάθε καλοκαιρινή γιορτή. Ο "κόκκοτας" με μακαρόνια σύμφωνα με το θεσσαλικό ιδίωμα.
Ο κόκορας κόβεται σε μερίδες τσιγαρίζεται με κρεμμύδι & μαγειρεύεται με σάλτσα ντομάτας στην κατσαρόλα περίπου όπως η κερκυραϊκή παστιτσάδα μόνο που εδώ αντί για μοσχάρι μαγειρεύεται κόκορας. Το πουλερικό μαγειρεύεται με αρκετό νερό & όταν μαλακώσει στο ζουμί του βράζονται μακαρόνια τρυπητά Νο 5. Σερβίρεται με τριμμένο κεφαλοτύρι.
An old festively summer food cooked by the old times all Thessaly in any summer celebration. The "Kokkotas" with pasta according to Thessaly idiom.
The rooster is cut into portions is first browned with onion and cooked with tomato sauce in the pot about as Corfu pastitsada only here instead of beef cooked cock. The chicken is cooked with plenty of water and soften when boiled in its own juice spaghetti strainers No. 5. Serve with grated kefalotyri cheese.
Ο κόκορας κόβεται σε μερίδες τσιγαρίζεται με κρεμμύδι & μαγειρεύεται με σάλτσα ντομάτας στην κατσαρόλα περίπου όπως η κερκυραϊκή παστιτσάδα μόνο που εδώ αντί για μοσχάρι μαγειρεύεται κόκορας. Το πουλερικό μαγειρεύεται με αρκετό νερό & όταν μαλακώσει στο ζουμί του βράζονται μακαρόνια τρυπητά Νο 5. Σερβίρεται με τριμμένο κεφαλοτύρι.
An old festively summer food cooked by the old times all Thessaly in any summer celebration. The "Kokkotas" with pasta according to Thessaly idiom.
The rooster is cut into portions is first browned with onion and cooked with tomato sauce in the pot about as Corfu pastitsada only here instead of beef cooked cock. The chicken is cooked with plenty of water and soften when boiled in its own juice spaghetti strainers No. 5. Serve with grated kefalotyri cheese.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου