Έχοντας ανάμνηση του γλυκού του κουταλιού νεράντζι από τα νηπιακά μου χρόνια , όταν στο αλφαβητάριο "τα καλά παιδιά" & στο αλφαβητάριο του 1955 με το οποίο μεγαλώσαμε έφτιαξα γλυκό του κουταλιού από φλούδα νεραντζιού ρουλέ.
Νεράντζια μπορείτε να βρείτε παντού γιατί σαν φρούτα δεν έχουν καμιά άλλη χρησιμότητα εκτός από το να στολίζουν δεντροστοιχίες ή να ρίπτονται στις διαδηλώσεις!!!!!!!!!!!!
Τρίβουμε τη φλούδα,την κόβουμε σε τέσσερα ή πέντε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος την τυλίγουμε ρουλέ σε μια κλωστή ή τη στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες, την βράζουμε πρώτα οκτώ λεπτά για μαλακώσουν, ζεματάμε ακόμη δύο νερά, & επί ένα εικοσιτετράωρο αλλάζουμε διαρκώς το νερό ανά έξι ώρες για να φύγει όλη η πίκρα. Κατόπιν βράζουμε ζάχαρη με ανάλογο νερό & τα νεράντζια δέκα λεπτά. Μετά ένα εικοσιτετράωρο αφαιρούμε τα νεράντζια, δένουμε το σιρόπι προσθέτοντας λίγο χυμό λεμονιού Προσθέτουμε τα νεράντζια , ρίχνουμε καυτό το γλυκό σε βάζα τα οποία γυρίζουμε ανάποδα για κονσερβοποίηση.
Having memory of sweet preserves bitter orange from my infants years when the alphabet "the good guys" and the alphabet of 1955 with which we grew up I made jam from bitter orange peel.
Bitter oranges can be found everywhere because as fruit have no other use except to decorate an avenue or are dropped in the demonstrations !!!!!!!!!!!!
Grate the peel, cut it into four or five pieces depending on the size of the wrap a string or fasten with toothpicks, the boil first eight minutes to soften, Boil another two times, and on one day are constantly changing the water every six hours to leave all the bitterness. Then boil sugar with similar water & the bitter ten minutes. Then boil sugar with similar water and bitter ten minutes. After a day remove the bitter, we tie the syrup by adding a little lemon juice Add the bitter, the sweet hot pour into jars which are turning upside down for canning.
Νεράντζια μπορείτε να βρείτε παντού γιατί σαν φρούτα δεν έχουν καμιά άλλη χρησιμότητα εκτός από το να στολίζουν δεντροστοιχίες ή να ρίπτονται στις διαδηλώσεις!!!!!!!!!!!!
Τρίβουμε τη φλούδα,την κόβουμε σε τέσσερα ή πέντε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος την τυλίγουμε ρουλέ σε μια κλωστή ή τη στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες, την βράζουμε πρώτα οκτώ λεπτά για μαλακώσουν, ζεματάμε ακόμη δύο νερά, & επί ένα εικοσιτετράωρο αλλάζουμε διαρκώς το νερό ανά έξι ώρες για να φύγει όλη η πίκρα. Κατόπιν βράζουμε ζάχαρη με ανάλογο νερό & τα νεράντζια δέκα λεπτά. Μετά ένα εικοσιτετράωρο αφαιρούμε τα νεράντζια, δένουμε το σιρόπι προσθέτοντας λίγο χυμό λεμονιού Προσθέτουμε τα νεράντζια , ρίχνουμε καυτό το γλυκό σε βάζα τα οποία γυρίζουμε ανάποδα για κονσερβοποίηση.
Having memory of sweet preserves bitter orange from my infants years when the alphabet "the good guys" and the alphabet of 1955 with which we grew up I made jam from bitter orange peel.
Bitter oranges can be found everywhere because as fruit have no other use except to decorate an avenue or are dropped in the demonstrations !!!!!!!!!!!!
Grate the peel, cut it into four or five pieces depending on the size of the wrap a string or fasten with toothpicks, the boil first eight minutes to soften, Boil another two times, and on one day are constantly changing the water every six hours to leave all the bitterness. Then boil sugar with similar water & the bitter ten minutes. Then boil sugar with similar water and bitter ten minutes. After a day remove the bitter, we tie the syrup by adding a little lemon juice Add the bitter, the sweet hot pour into jars which are turning upside down for canning.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου