Βλέποντας τη συνταγή εδώ: http://cookthebook.blogspot.gr/2011/10/blog-post_22.html την υλοποίησα με μικρές παραλλαγές, Αντί για κουσκούς που δεν είχα τη συνόδευσα με ρύζι πιλάφι. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.
ΥΛΙΚΑ
1600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος
4 σκελίδες σκόρδο
1/3 κούπας χυμό λεμονιού
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
1 κ.γλυκού μπαχάρι τριμμένο
τριμμένος κόλιανδρος
αλάτι-πιπέρι
1/2 φλιτζάνι σποράκια ρόδι
Για τη σως:
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σούπας λάδι
γιαούρτι-γάλα φρέσκο
ελάχιστο φρέσκο κόλιανδρο
αλάτι
Για το γαρνίρισμα:
σποράκια ρόδι
καβουρντισμένο αμύγδαλο ή ακόμη καλύτερα φυστίκι αιγινης χοντροκοπανισμένο
τριμμένο κόλιανδρο
κουρκουμάσ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ροδίζουμε στο λάδι το σκόρδο σε φετάκια και προσθέτουμε το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους.
Αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε το μπαχάρι και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε νεράκι, σιρόπι ροδιού, αφήνουμε να μαλακώσει και να μείνει με το λαδάκι του.
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το λεμόνι και τον κόλιανδρο και αποσύρουμε ρίχνοντας και το ρόδι.
Ετοιμάζουμε τη σως:
Χτυπάμε στο μούλτι το λάδι με το σκόρδο να γίνει μία πάστα.
Ρίχνουμε γάλα και γιαούρτι σε ίσες ποσότητες, ώσπου να έχουμε μια παχύρρευστη σως.
Αλατίζουμε ελαφρά,αν θέλουμε
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με κους κους,ρίχνουμε από πάνω τη σως και πασπαλίζουμε με το έξτρα ρόδι,τους ξηρούς καρπούς
Seeing the recipe here: http://cookthebook.blogspot.gr/2011/10/blog-post_22.html to implement with minor variations, instead of cous cous I had to accompany with rice pilaf. The result was excellent.
MATERIAL
1600 g. chicken breast fillet
4 cloves garlic
1/3 cup lemon juice
1/3 cup olive oil
1 cup white wine
1 k. ground allspice
crushed coriander
Salt Pepper
1/2 cup pomegranate sporakia
For the sauce:
3 cloves garlic
1 k.soupas oil
yogurt-fresh milk
minimum fresh coriander
salt
For the garnish:
sporakia pomegranate
roasted almonds or even better crushed pistachio
ground coriander
turmeric
WORKING OUT
Divide the oil garlic slices and add the chicken into large cubes.
Salt and pepper, add the spices and add the wine.
Add refreshing water, pomegranate syrup, & let it soften and stay with the ladaki.
When ready, add the lemon juice and coriander and withdraw throwing and pomegranate.
Prepare the sauce:
Beat the oil in a food processor with the garlic to make a paste.
Pour milk and yogurt in equal amounts until you have a thick sauce.
Salt lightly if we
Serve the chicken with couscous, pour over the sauce and sprinkle with extra pomegranate seeds , nuts
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου