Ένα χειμωνιάτικο φαγητό που το φτιάχνω όπως το έφτιαχνε η μητέρα μου που κι εκείνη το είχε μάθει απ' τη δική της μητέρα. Τα παλιά χρόνια αυτό το φαγητό το έφτιαχναν & με πρόβειο κρέας, γιατί τότε χοιρινό κρέας υπήρχε μόνο μετά τα Χριστούγεννα που σφαζόταν τα γουρούνια. Επίσης για να μαγειρέψουν τα πράσσα περίμεναν πρώτα να πέσει πάχνη, να ξεπαγιάσουν τα πράσα & να γίνουν πιο γλυκά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Δεν υπάρχουν σαφείς αναλογίες. Πρώτα κόβουμε πράσα σε ροδέλες κυρίως το άσπρο μέρος, τα ζεματάμε ελαφρά & τα στραγγίζουμε. Με λίγο τριμμένο κρεμμύδι τσιγαρίζουμε μερίδες χοιρινού κρέατος & τα σβήνουμε με νερό προσθέτοντας αλάτι & πιπέρι. Όταν το κρέας βράσει αρκετά, προσθέτουμε τα ζεματισμένα πράσα ,ψιλοκομμένο σέλινο & άνηθο. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο σβήνουμε τη φωτιά & προσθέτουμε αμέσως χοντροκομμένη φέτα σκεπάζοντας την κατσαρόλα. Η φέτα λιώνει μέσα στο ζεστό φαγητό & με την αρμύρα της εξισορροπεί τη γλυκύτητα των πράσων.
A winter food that I make like he made my mother that she had learned from her own mother. In the past this used to make this food & of lamb, because then the pork meatwas just after Christmas slaughtered the pigs. Also to cook leeks waited first fall frost to freezing leeks and become sweeter !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
There are no clear proportions. First cut leeks into rings mainly white part, scald slightly and drain them. With a little grated onion saute portions of pork & extinguish with water, adding salt and pepper. When the meat is cooked enough, add the blanched leeks, chopped celery and dill. When the food is ready turn off the heat and immediately add coarse feta cheese by covering the pot. Feta cheese melts into the hot food and the saltiness of balances the sweetness of leeks.
Δεν υπάρχουν σαφείς αναλογίες. Πρώτα κόβουμε πράσα σε ροδέλες κυρίως το άσπρο μέρος, τα ζεματάμε ελαφρά & τα στραγγίζουμε. Με λίγο τριμμένο κρεμμύδι τσιγαρίζουμε μερίδες χοιρινού κρέατος & τα σβήνουμε με νερό προσθέτοντας αλάτι & πιπέρι. Όταν το κρέας βράσει αρκετά, προσθέτουμε τα ζεματισμένα πράσα ,ψιλοκομμένο σέλινο & άνηθο. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο σβήνουμε τη φωτιά & προσθέτουμε αμέσως χοντροκομμένη φέτα σκεπάζοντας την κατσαρόλα. Η φέτα λιώνει μέσα στο ζεστό φαγητό & με την αρμύρα της εξισορροπεί τη γλυκύτητα των πράσων.
A winter food that I make like he made my mother that she had learned from her own mother. In the past this used to make this food & of lamb, because then the pork meatwas just after Christmas slaughtered the pigs. Also to cook leeks waited first fall frost to freezing leeks and become sweeter !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
There are no clear proportions. First cut leeks into rings mainly white part, scald slightly and drain them. With a little grated onion saute portions of pork & extinguish with water, adding salt and pepper. When the meat is cooked enough, add the blanched leeks, chopped celery and dill. When the food is ready turn off the heat and immediately add coarse feta cheese by covering the pot. Feta cheese melts into the hot food and the saltiness of balances the sweetness of leeks.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου