Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΚΑΡΥΔΙΟΥ (WALNUT LIQUEUR)

Κάθε χρόνο αυτό την εποχή φτιάχνω λικέρ από μικρά καρύδια σε μέγεθος μεγάλου νυχιού αποθηκεύοντας σε μπουκάλι μια ποσότητα χαραγμένων καρυδιών , ζάχαρης & κονιάκ εκθέτοντας τη φιάλη στον ήλιο για μερικές εβδομάδες . Φέτος έφτιαξα το λικέρ καρυδιού με τον τρόπο κατασκευής της Μόντενα της Ιταλίας όπως περιγράφεται εδώ: http://www.kitchenstori.es/2015/06/nocino-walnut-liqueur.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+KitchenStories+%28kitchen+Stori.es%29 με μόνη διαφορά ότι πριν προσθέσω το αλκοόλ (χρησιμοποίησα τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο) μέτρησα τον όγκο του σιροπιού & πρόσθεσα το ένα τρίτο του όγκου σε αλκοόλ για να μη γίνει πολύ δυνατό.
Every year this the season I make liqueurs from small walnut size large nail in a bottle storing a quantity of engraved walnut, sugar and brandy exposing the bottle in the sun for a few weeks. This year I made the walnut liqueur how construction of Modena of Italy as described here: http://www.kitchenstori.es/2015/06/nocino-walnut-liqueur.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+KitchenStories+%28kitchen+Stori.es%29 except that before adding the alcohol (I used tsipouro without anise) I counted the volume of syrup and added the one third of the tumor into alcohol from becoming little as possible.

2 σχόλια:

  1. Καλόπιοτο Λίλα
    Και του χρόνου με το καλό!

    Αν θες, μου λες στην τελική γεύση πως σου φάνηκε.

    Σ΄ ευχαριστώ!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετική η γεύση & γίνεται χωρίς αναμονή. Με την παλαίωση θα γίνει καλύτερο!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή