Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

ΨΑΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ (FISH IN RIB)

Αύριο γιορτή του Ευαγγελισμού, η Ορθόδοξη θρησκεία επιτάσσει κατανάλωση ψαριού. 
Σε όλη την Ελλάδα το κλασσικό φαγητό αυτής της μέρας είναι ο παστός μπακαλιάρος μαγειρεμένος με διάφορους τρόπους συνοδεία σκορδαλιάς.
Αν η υγεία πολλών ανθρώπων δεν επιτρέπει την κατανάλωση τέτοιων φαγητών ένας εύγευστος & συνάμα υγιεινός τρόπος είναι να μαγειρέψετε ψάρι στο φούρνο με τον εξής τρόπο:
Τρίβετε στον τρίφτη ένα κρεμμύδι & το αναμιγνύετε σε ένα μπολ με μια κουταλιά μουστάρδα & μια κουταλιά κέτσαπ & γεμίζετε την κοιλιά του ψαριού. Πασπαλίζετε το ψάρι με ανάλογο αλάτι, πιπέρι ή άλλο μπαχαρικό για ψάρι το ραντίζετε με λάδι & το τοποθετείτε σε γάστρα( ταψί με καπάκι).
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε φέτες από ήδη βρασμένες πατάτες. Ψήσιμο 20-25 λεπτά.
Το ψάρι ψήνετε με τα υγρά του & το γέμισμα στη κοιλιά εξουδετερώνει τη μυρωδιά του ψαριού.
Tomorrow is the feast of the Annunciation, the Orthodox religion requires eating fish.
Throughout Greece classic food this day is the salted codfish cooked in various ways accompaniment garlic sauce.
If the health of many people does not allow the consumption of such foods a delicious and yet healthy way to cook fish in the oven as follows:
Rub the grinding wheel onion & a mix in a bowl with a tablespoon of mustard and a tablespoon of ketchup & fill the belly of the fish. Sprinkle the fish with similar salt, pepper or other spices to the fish sprinkle with oil and place in a pot (pan with lid).
Optionally you can add slices of already boiled potatoes. Baking 20-25 minutes.
The fish fry with fluids and filling the belly neutralises the smell of fish .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου