Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΚΑΙ ΧΟΥΜΟΥΣ (CHICKPEA SOUP AND HUMUS)

Αν θέλετε να μαγειρέψετε ρεβύθια σούπα βράστε τη διπλάσια ποσότητα ώστε να φτιάξετε και σαλάτα χούμους. 
Πρώτα αποβραδύς μοσκέψτε τα ρεβύθια με μια κουτιά σόδα. Το εμόμενο πρωί ξεπλύντε καλά & αφου βράσει το νερό ρίξτε τα ρεβύθια και βράστετα περίπου μισή ώρα. Στραγγίστε τα & τρίψτε τα με μια πετσέτα. Ρίξτε τα σε πολύ νερό & ανακατέψτε. Οι φλούδες βγαίνουν στην επιφάνεια. Κρατείστε τη μισή ποσότητα για το χούμους και στραγγίστε τα καλά. Για τη ρεβυθάδα ρίξτε τα ρεβίθια σε βραστό νερό, μαζί με ψιλοκομένο κρεμμύδι και σκόρδο, ελαιόλαδο, πιπέρι & ρίγανη.  Βράστε μέχρι να μαλακώσουν. Διαλύστε ΄ένα κουταλάκι κόρν φλάουρ σε λίγο νερό μαζί με χυμό λεμονιού & το αλάτι και  συνεχίζουμε για λίγα λεπτά για να χυλώσει η ρεβυθάδα.
If you want to cook chickpea soup, boil twice the amount to make a hummus salad.
First soak the chickpeas overnight with a can of soda. The next morning, rinse well & after the water boils, add the chickpeas and cook for about half an hour. Drain them & rub them with a towel. Put them in a lot of water & mix. The peels come to the surface. Keep half the amount for the hummus and drain well. For the chickpeas, put the chickpeas in boiling water, along with chopped onion and garlic, olive oil, pepper & oregano. Boil until soft. Dissolve a teaspoon of corn flour in a little water together with lemon juice & salt and continue for a few minutes to boil the chickpeas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger