Σε κατάλληλες φόρμες από σιλικόνη, ακολουθώντας τη συνταγή εδώ: http://veganinathens.com/gr/2015/10/27/lemon-mini-cakes/ έφτιαξα αυτά τα μικρά κέικ .
Υλικά
- ½ φλιτζ. φυτικό γάλα
- ¼ φλιτζ. φυσικό χυμό λεμονιού, φρεσκοστιμμένο
- 1/3 φλιτζ. ελαφρύ λάδι
- 1 ½ κ.γ. baking powder
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ¾ φλιτζ. ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζ. αλεύρι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε πολύ καλά το χυμό λεμονιού με το λάδι και τη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
- Προσθέτουμε το γάλα, το baking powder, τη σόδα, το ξύσμα λεμονιού και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομογενές παχύρρευστο μείγμα.
- Μοιράζουμε σε φορμίτσες για κεκάκια ή θηκούλες για μάφιν. Το μείγμα πρέπει να φτάνει περίπου στα 2/3 του ύψους της φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε, καθώς θα φουσκώσουν αρκετά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 oC για 25-30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν προσπαθήσουμε να τα βγάλουμε από τις φόρμες.
- Τα στόλισμα με λιωμένη σοκολάτα ,ψιλοκομμένο αμύγδαλο, τρούφα σοκολάτας & ζαχαρωτά κθώς & ημισφαιρικές νιφάδες πρωινού στα δέντρα με πασπάλισμα άχνης ζάχαρης για να δοθεί η εντύπωση χιονιού.
http://veganinathens.com/gr/2015/10/27/lemon-mini-cakes/
Materials
½ cup. vegetable milk
¼ cup. natural lemon juice, freshly squeezed
1/3 cup. light oil
1 ½ sp. baking powder
½ sp. baking soda
¾ cup. sugar
1 ½ cup. flour
zest of 1 lemon
Implementation
Materials
½ cup. vegetable milk
¼ cup. natural lemon juice, freshly squeezed
1/3 cup. light oil
1 ½ sp. baking powder
½ sp. baking soda
¾ cup. sugar
1 ½ cup. flour
zest of 1 lemon
Implementation
- In a bowl or mixer bowl, mix the lemon juice with the oil and sugar very well until a cream is formed.
- Add the milk, baking powder, soda, lemon zest and finally the flour. Stir well, until a homogeneous viscous mixture forms.
- We divide into cupcake or muffin tops. The mixture should reach about 2/3 of the height of the form we will use, as they will swell quite a bit.
- Bake in preheated oven at 170 oC for 25-30 minutes or until golden in color.
- Allow to cool completely before attempting to remove them from the molds.
- The melted chocolate ornament, chopped almonds, chocolate truffle & candy as well as hemispheric breakfast flakes on the trees with icing sugar sprinkle to give the impression of snow.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου