Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

ΜΙΚΡΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ & ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ (SMALL HOUSES AND TREES FROM CAKE WITH LEMON)

Σε κατάλληλες φόρμες από σιλικόνη, ακολουθώντας  τη συνταγή εδώ: http://veganinathens.com/gr/2015/10/27/lemon-mini-cakes/ έφτιαξα αυτά τα μικρά κέικ .
Υλικά


  • ½ φλιτζ. φυτικό γάλα
  • ¼ φλιτζ. φυσικό χυμό λεμονιού, φρεσκοστιμμένο
  • 1/3 φλιτζ. ελαφρύ λάδι
  • 1 ½ κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¾ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζ. αλεύρι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε πολύ καλά το χυμό λεμονιού με το λάδι και τη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το baking powder, τη σόδα, το ξύσμα λεμονιού και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομογενές παχύρρευστο μείγμα.
  3. Μοιράζουμε σε φορμίτσες για κεκάκια ή θηκούλες για μάφιν. Το μείγμα πρέπει να φτάνει περίπου στα 2/3 του ύψους της φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε, καθώς θα φουσκώσουν αρκετά.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 oC για 25-30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
  5. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν προσπαθήσουμε να τα βγάλουμε από τις φόρμες.
  6. Τα στόλισμα με λιωμένη σοκολάτα ,ψιλοκομμένο αμύγδαλο, τρούφα σοκολάτας & ζαχαρωτά κθώς & ημισφαιρικές νιφάδες πρωινού στα δέντρα με πασπάλισμα άχνης ζάχαρης για να δοθεί η εντύπωση χιονιού.
Σε κατάλληλες φόρμες από σιλικόνη, ακολουθώντας  τη συνταγή εδώ: 
http://veganinathens.com/gr/2015/10/27/lemon-mini-cakes/
Materials
½ cup. vegetable milk
¼ cup. natural lemon juice, freshly squeezed
1/3 cup. light oil
1 ½ sp. baking powder
½ sp. baking soda
¾ cup. sugar
1 ½ cup. flour 
zest of 1 lemon
Implementation

  1. In a bowl or mixer bowl, mix the lemon juice with the oil and sugar very well until a cream is formed.
  2. Add the milk, baking powder, soda, lemon zest and finally the flour. Stir well, until a homogeneous viscous mixture forms.
  3. We divide into cupcake or muffin tops. The mixture should reach about 2/3 of the height of the form we will use, as they will swell quite a bit.
  4. Bake in preheated oven at 170 oC for 25-30 minutes or until golden in color.
  5. Allow to cool completely before attempting to remove them from the molds.
  6. The melted chocolate ornament, chopped almonds, chocolate truffle & candy as well as hemispheric breakfast flakes on the trees with icing sugar sprinkle to give the impression of snow.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger