Κάπου διάβασα αυτή τη συνταγή. με εκπλήσσει η εφευρετικότητα των απλών ανθρώπων να εκμεταλλευτούν ότι υπήρχε στο σπίτι. Την υλοποίησα λοιπόν με μόνη διαφορά πως αντί για μακαρόνια χρησιμοποίησα χυλοπίτες
Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια νο 5
4 αυγά
Βούτυρο αγελάδας
Πιπέρι-αλάτι
Μυζήθρα ξερή(τριμμένη)
Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια νο 5
4 αυγά
Βούτυρο αγελάδας
Πιπέρι-αλάτι
Μυζήθρα ξερή(τριμμένη)
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό στραγγίζουμε και τα βάζουμε πάλι στη κατσαρόλα. Ριχνω σε τηγάνι 5 κουταλιές σούπας βούτυρο,μόλις λιώσει ρίχνω 6 κουτ. σούπας μυζήθρα και ανακατεύω απαλά μέχρι να πάρει λίγο χρυσαφί χρώμα (όχι να καεί γιατί θα πικρίσει).
Καυτό όπως είναι το ρίχνω στα μακαρόνια και ανακατεύω απαλά.
Στο ίδιο τηγάνι ξαναρίχνω μία κουταλιά βούτυρο και τηγανίζω τα αυγά να είναι μελάτος ο κρόκος.
Σερβίρω σε πιάτο με το αυγό από πάνω ριχνω έξτρα μυζήθρα λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
I read this recipe somewhere. with surprising ingenuity of ordinary people to take advantage of that was in the house. So I implemented it with the only difference that I used noodles instead of spaghetti.Materials:
1 pack of spaghetti no 5
4 eggs
Butter cow
Pepper-salt
Myzithra dried (grated)
Boil the spaghetti in salted water, drain and put in the pot again. Pour 5 tablespoons of butter into a pan, then melt 6 tablespoons. of sour cream cheese and mix gently until it gets a bit golden (not to burn because it will bitter).
Hot as it is I pour it into the pasta and mix gently.
In the same frying pan again I pour a tablespoon of butter and fry the eggs in the yolk.
Serve on a plate with the egg from the top, pouring a little salt and fresh pepper.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου