Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Η ΓΕΜΙΣΤΗ ΚΟΤΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ (THE STUFFED KOTA OF MY MOTHER)

Κάθε Χριστούγεννα, μαγειρεύω  μια κότα γεμιστή, κλασσικό χριστουγεννιάτικο φαγητό, ακριβώς με τον τρόπο που τον τρόπο που το μαγείρευε η μητέρα μου. Εκείνα τα χρόνια δεν μαγείρευαν κότα αλλά ντόπια γαλοπούλα που την αγόραζαν περίπου ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα & την έτρεφαν εντατικά για να παχύνει!!!!!!!!!!!!!!! 
Αφού πλύνομε καλά την κότα, βάζουμε μέσα στην κοιλιά της ένα κρεμμύδι ολόκληρο, ένα καρότο & ένα κλωνάρι σέλινο, τη βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό κρύο να βράσει & αφού ξαφρίσουμε ρίχνουμε αλάτι & πιπέρι & βράζουμε όχι πάρα πολύ, Στραγγίζουμε το ζωμό για σούπα, πετάμε τα λαχανικά από την κοιλιά της κότας & τοποθετούμε την κότα σε γάστρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Τσιγαρίζουμε τριμμένο κρεμμύδι, τα συκωτάκια της κότας ψιλοκομμένα, κάστανα βρασμένα & ξεφλουδισμένα & μερικά ξεφλουδισμένα αμύγδαλα. Σβήνουμε με λίγο από τ ζωμό της κότας, βράζουμε λίγο, προσθέτουμε αρκετό καρίνο ( μπαχαρικό για κοτόπουλο) & λίγες σταφίδες. Κατεβάζουμε από τη φωτιά &  & γεμίζουμε την κοιλιά της κότας με τη γέμιση. τριγύρω τοποθετούμε πατάτες κομμένες σε φέτες με ανάλογο αλάτι, πιπέρι & κάποιο μπαχαρικό για πατάτες φούρνου & μια κούπα από το ζωμό. Σκεπάζουμε τη γάστρα & ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Με το ζωμό φτιάχνουμε σούπα με ρύζι αυγολέμονο.
Every Christmas I cook a stuffed chicken, a classic Christmas food, just the way my mother cooks it. During those years they did not cook chicken but local turkeys who bought it about a month before Christmas & it was intensely pounded to thicken !!!!!!!!!!!!!!!
After washing the chicken well, put a whole onion in the belly, a carrot and a clove of celery, put it in a saucepan with enough cold water to boil, and after scraping, add salt and pepper and boil not too much. Drain the broth for soup , throwing vegetables from the belly of chicken and place the chicken in a pot.
Prepare the stuffing: Chop a grated onion, finely chopped hens, chestnuts cooked & peeled & some peeled almonds. Turn off with some of the chicken broth, boil a little, add enough keel (chicken spice) & a few raisins. Remove from the fire & & fill the chicken belly with the stuffing. around, place sliced ​​potatoes with salt, pepper and a spice for baked potatoes and a cup of broth. Cover the hat and cook in a moderate oven.
With the broth, we make soup with rice egg-lemon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger