Εύκολοι & υγιεινοί κολοκυθοκεφτέδες χωρίς να επιβαρύνονται με τα λάδια του τηγανιού.
MATERIALS:
2 large zucchini
2 eggs
1 tbsp mint
2 tablespoons dill (optional)
150 g. About feta cheese or any of the other you have (I put cheddar)
1 cup. grated stale bread
1 tsp baking powder
1 small onion, finely chopped
j small pepper chopped
Flour all purpose so as to become quite thick this mixture
Salt (attention if cheese is salty) - pepper
IMPLEMENTATION:
Rub the zucchini on a coarse grater and sprinkle with a little salt. Leave for half an hour to draw their liquid and then wring well.
In a bowl put the egg, mint, grated bread, cheese, onion, pepper, baking powder, salt and pepper and mix well.
Then gradually add flour until your mixture quite thick. When ready, take full spoons and place them in a pan with nonstick paper, a 1.5-2 cm. the one of an other with a soup spoon. I sprinkle with minimal oil. Bake in preheated oven at 180 degrees until lightly browned.
There were 12 large meatballs, next time I will make them into shallow ramekins for muffins of silicone.
ΥΛΙΚΑ:
- 2 μεγάλα κολοκύθια
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 2 κ.σ. άνηθο (προαιρετικά)
- 150 γραμ. περίπου τυρί φέτα ή οποιοδήποτε άλλο έχετε ( εγώ έβαλα τσένταρ)
- 1 κούπα. μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ι μικρή πιπεριάψιλοκομμένη
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο όσο να γίνει αρκετά πηχτό το μείγμα μας
- Αλάτι (προσοχή άν τα τυριά είναι αλμυρά)– πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίψτε τα κολοκύθια στον χοντρό τρίφτη και πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι. Αφήστε τα για μισή ώρα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και μετά τα στίβετε τα καλά.
Τρίψτε τα κολοκύθια στον χοντρό τρίφτη και πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι. Αφήστε τα για μισή ώρα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και μετά τα στίβετε τα καλά.
Σε ένα
μπολ βάλτε το αυγό, το δυόσμο, το τριμμένο ψωμί , το κεφαλοτύρι, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το
baking powder, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε πολύ καλά.
Στη
συνέχεια προσθέστε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα σας αρκετά
πηκτό. Όταν είναι έτοιμο, πάρτε γεμάτες κουταλιές και τις τοποθετήστε τις σε
ταψί με αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση 1.5-2 εκ. τη μία από την άλλη με ένα
κουτάλι της σούπας. Τους ράντισα με ελάχιστο λάδι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να
ροδίσουν ελαφρά.
Έγιναν 12 μεγάλοι κεφτέδες, την επόμενη φορά θα τους κάνω σε ρηχά φορμάκια για μάφφιν από σιλικόνη.
Easy and hygienic zucchini without being encumbered by the oil of the pan.MATERIALS:
2 large zucchini
2 eggs
1 tbsp mint
2 tablespoons dill (optional)
150 g. About feta cheese or any of the other you have (I put cheddar)
1 cup. grated stale bread
1 tsp baking powder
1 small onion, finely chopped
j small pepper chopped
Flour all purpose so as to become quite thick this mixture
Salt (attention if cheese is salty) - pepper
IMPLEMENTATION:
Rub the zucchini on a coarse grater and sprinkle with a little salt. Leave for half an hour to draw their liquid and then wring well.
In a bowl put the egg, mint, grated bread, cheese, onion, pepper, baking powder, salt and pepper and mix well.
Then gradually add flour until your mixture quite thick. When ready, take full spoons and place them in a pan with nonstick paper, a 1.5-2 cm. the one of an other with a soup spoon. I sprinkle with minimal oil. Bake in preheated oven at 180 degrees until lightly browned.
There were 12 large meatballs, next time I will make them into shallow ramekins for muffins of silicone.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου