Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΑΠ' ΤΑ "ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ" : ΠΡΟΒΕΙΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ( AN COOKING FROM 'THE "OLD DAYS" : SHEEP WITH NOODLES)


Σήμερα θέλω να σας δείξω ένα φαγητό απ' τα αγαπημένα μου που μου θυμίζει την παιδική μου ηλικία που έχει σχεδόν εκλείψει. Είναι το πρόβειο κρέας μαγειρεμένο με χυλοπίτες. Οι περισσότεροι άνθρωποι κυρίως οι νέοι,  αρνίσιο κρέας τρώνε μόνο το Πάσχα & το πρόβειο σχεδόν καθόλου γιατί δεν μπορούν να αντέξουν τη μυρωδιά του.Αν το μαγειρέψετε σωστά αυτό μπορεί ν' αποφευχθεί.
Εδώ χρησιμοποίησα ένα χεράκι πρόβειο ( πρόβεια γωνιά το λέμε στον τόπο μου) & μάλιστα δεξιά γωνιά. Αυτό έχει μια λογική εξήγηση γιατί το πρόβατο ξαπλώνει πάντα από τη δεξιά πλευρά & το σώμα του αιματώνεται περισσότερο μ' αυτόν τον τρόπο γι' αυτό το δεξιό του τμήμα είναι τρυφερότερο. Στο πρόβειο & στο αρνίσιο κρέας το λίπος είναι ορατό, οπότε πριν το μαγειρέψετε μπορείτε να αφαιρέσετε τα περιττά λίπη.
Το κρέας αφού πλυθεί καλά βράζεται με λίγο νερό λίγη ώρα & αυτό το πρώτο νερό πετιέται. Μ' αυτόν τον τρόπο φεύγει η μυρωδιά του χωρίς να χάσει τη νοστιμιά του.
Κατόπιν το κρέας τσιγαρίζεται σε κατσαρόλα μαζί με ένα μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι & αφήστε το να βράσει μέχρι να μαλακώσει. (Αν θέλετε χρησιμοποιείστε χύτρα ταχύτητος). Μπορείτε να βάλετε περισσότερο νερό & όταν μαλακώσει να ρίξετε τις χυλοπίτες. Εγώ τις έβρασα χωριστά & τις στράγγισα (όχι πάρα πολύ). Κατόπιν τοποθέτησα τις χυλοπίτες σε γάστρα, προσέθεσα το περιεχόμενο της κατσαρόλας & τρίμματα τυριού φέτα & τα ανακάτεψα. Ψήσιμο σε μέτριο φούρνο ένα τέταρτο της ώρας ίσα-ίσα να λιώσει το τυρί.
Εξαιρετικό φαγητό, παραδοσιακό φαγητό όχι βαρύ. Δοκιμάστε το!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Today I want to show you a dish from my favorite reminds me of my childhood that has almost disappeared. It is mutton cooked with noodles . Most people especially young , mutton only eat Easter & sheep's almost all because they can not stand the smell achievements.The cook it properly it can be avoided .
Here I used a hand sheep (ovine corner call it my place ) and even right corner . This is a rational explanation why the sheep always lie on the right side of the body and the body of the blood supply with more this way so the right part is more tender
. In sheep and the lamb fat is visible, so before you cook it you can remove the unnecessary fats.
The meat is thoroughly washed with a little boiled water some time and this first water tossed . In this way the leaves smell without losing its tastiness .
Then the meat is first browned in a pan with a medium chopped onion . Add tomato sauce , salt, pepper and let it boil until tender . (If you use a pressure cooker ) . You can put more water & when to take soft noodles . I boiled the individual & the leachate ( not too much) . Then place the noodles in a pot , added the contents of the pot & feta cheese crumbs & mix them . Baking in a moderate oven fifteen minutes just enough to melt the cheese.
Excellent food , traditional food not heavy . Try it! ! ! !

1 σχόλιο:

Powered By Blogger