Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

ΤΡΥΚ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΜΟΥΣΑΚΑ (TRICK FOR A LIGHT MOUSSAKA)

Για να φτιάξετε το μουσακά σας πιο ελαφρύ κόψτε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες τις τοποθετείτε σε γάστρα με σχάρα (πάνω στη σχάρα για να μην κολλήσουν), τις ραντίζετε με λίγο λάδι τοποθετείτε το καπάκι, κουνήστε τη γάστρα για να πάει το λάδι παντού.  Ψήνετε  μισή ώρα για να μαλακώσουν. Έτσι αποφεύγεται το τηγάνι.  Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι  & τον κιμά με πολύ λίγο λάδι, χρησιμοποιείστε φρέσκια τομάτα & λίγο αλάτι. Χρησιμοποιήστε άφθονα μπαχαρικά για να αναπληρώσετε το λίγο αλάτι. Στη μπεσαμέλ χρησιμοποιείστε ελαφρύ γάλα & ελαφρά τυριά. Στην επιφάνεια δεν βάζετε επιπλέον βούτυρο & πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά για να πιάσει κρούστα. Γευστικά δεν υστερεί καθόλου.
To make your moussaka lighter cut the aubergines into thin slices and place in a pot rack (on the grill to avoid sticking), the Drizzle with a little oil the cap, shake the pot to go the oil everywhere. Bake half an hour to soften. This avoids the pan. Saute onion and minced meat with very little oil, uses fresh tomatoes and a little salt. Use plenty of spices to make up a little salt. In light bechamel sauce use light milk & light cheeses. On the surface you do not put extra butter and sprinkle with breadcrumbs to catch crust. Tasting is not lagging behind all.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου