Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ (TRADITIONAL EASTERN COOKIES OF TRIKALA)

Σήμερα Μεγ.Τετάρτη έφτιαξα τα πασχαλινά κουλούρια ακριβώς με τον τρόπο που τα έφτιαχνε η μητέρα μου όταν ήμουνα μικρή , τα κουλούρια αυτά τα παλιά χρόνια δεν τα έφτιαχναν μόνο για το Πάσχα , αλλά όλο το χρόνο σε μακρόστενο σχήμα & τα σερβίριζαν μαζί με τον καφέ, Το Πάσχα τα έκαναν σε στρογγυλό σχήμα με τρύπα στη μέση & τα προσέφεραν σε κάθε επισκέπτη με ένα κόκκινο αυγό τοποθετημένο πάνω σ΄αυτό. 
Η συνήθης δοσολογία:
5 αυγά 1 ποτήρι. ζάχαρη 1/2 ποτήρι γάλα 1 φακελάκι αμμωνία 1/2 μπεικιν παουντερ 2 βανίλιες 100γρ. βούτυρο πρόβειο
σχεδόν 1 κιλό αλεύρι μαλακό ή όσο πάρει.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τ΄ασπράδια, χτυπάμε τ΄ασπράδια μαρέγκα, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη & το βούτυρο, την αμμωνία διαλυμένη στο γάλα, τις  βανίλιες, τη μαρέγκα, το μπαίκιν πάουντερ & όσο αλεύρι πάρει ώστε να γίνει μια ζύμη σχετικά μαλακή, Ψήσιμο σε μέτριο φούρνο 15-20 λεπτά.
Today I made the Easter buns just the way my mother made them when I was little, the buns these past years did not just make for Easter but all year long in a long style & served with coffee , Easter made in a round shape with a hole in the middle & offered them to each visitor with a red egg placed over it.
The usual dosage:
5 eggs
1 glass. sugar
1/2 glass of milk
1 sachet of ammonia
1/2 beaker pownter
Two vanilla
100g sheep butter
almost 1 kg of soft flour or as long as it gets.
Divide the egg yolks, beat the meringues of the marshmallows, beat the egg yolks and butter, the ammonia dissolved in the milk, the vanilla, the meringue, the baking powder and as much flour as to make a dough relatively soft , Baking in a medium oven 15-20 minutes,
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger