Δεν έχω ακριβείς αναλογίες, πειραματίστηκα για να δώσω στη ζύμη τη ρευστότητα του κέικ.
Μια κούπα χυμό πορτοκαλιού με ένα κουταλάκι σόδα διαλυμένο σ΄αυτό, μισή κούπα ταχίνι , ένα κουταλάκι κονιάκ για άρωμα, μισή κούπα ηλιέλαιο, 4 κουταλιές στέβια. Τα ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε 2 κουταλάκια μπαίκιν πάουντερ & ρίχνουμε προοδευτικά αλεύρι ολικής άλεσης μέχρι ν΄αποκτήσει τη ρευστότητα του κέικ. Αν γίνει πολύ σφιχτό προσθέστε λίγο χυμό πορτοκαλιού.
Βάζετε τη ζύμη σε μια σακούλα τη δένετε σφιχτά, κόβετε την άκρη & γεμίστε σιλικονούχες θήκες για μάφιν. Ψήσιμο περίπου 20 λεπτά. Αφού κρυώσουν τα γαρνίρουμε με μερέντα με στέβια.
Suitable for diabetics, I invented a recipe for sweet for fasting days.
I do not have exact proportions, I tried to give the dough the liquidity of the cake.
A cup of orange juice with one teaspoon of soda dissolved in it, half a cup of tahini, one teaspoon of cognac for aroma, half a cup of sunflower oil, 4 tablespoons of stevia. Stir well, add 2 tablespoons of basil pasta and gradually add whole grain flour until the cake is fluid. If it becomes too tight add some orange juice.
Put the dough into a bag tightly tie it, cut the edge & fill silicone pouches for muffin. Baking about 20 minutes. Once they have cooled, they are garnished with meringue with stevia.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου