Κυριακή 14 Απριλίου 2019

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΚ ΑΠΟ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ & ΣΤΕΒΙΑ (MUFFINS WITH FLOUR TOTAL & STEVIA)

Κατάλληλα για διαβητικούς , επινόησα μια συνταγή για γλυκό για τις μέρες της νηστείας. 
Δεν έχω ακριβείς αναλογίες, πειραματίστηκα για να δώσω στη ζύμη τη ρευστότητα του κέικ.
Μια κούπα χυμό πορτοκαλιού με ένα κουταλάκι σόδα διαλυμένο σ΄αυτό, μισή κούπα ταχίνι , ένα κουταλάκι κονιάκ για άρωμα, μισή κούπα ηλιέλαιο, 4 κουταλιές στέβια. Τα ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε 2 κουταλάκια μπαίκιν πάουντερ & ρίχνουμε προοδευτικά αλεύρι ολικής άλεσης μέχρι ν΄αποκτήσει τη ρευστότητα του κέικ. Αν γίνει πολύ σφιχτό προσθέστε λίγο χυμό πορτοκαλιού.
Βάζετε τη ζύμη σε μια σακούλα  τη δένετε σφιχτά, κόβετε την άκρη & γεμίστε σιλικονούχες θήκες για μάφιν. Ψήσιμο περίπου 20 λεπτά. Αφού κρυώσουν τα γαρνίρουμε με μερέντα με στέβια.
Suitable for diabetics, I invented a recipe for sweet for fasting days.
I do not have exact proportions, I tried to give the dough the liquidity of the cake.
A cup of orange juice with one teaspoon of soda dissolved in it, half a cup of tahini, one teaspoon of cognac for aroma, half a cup of sunflower oil, 4 tablespoons of stevia. Stir well, add 2 tablespoons of basil pasta and gradually add whole grain flour until the cake is fluid. If it becomes too tight add some orange juice.
Put the dough into a bag tightly tie it, cut the edge & fill silicone pouches for muffin. Baking about 20 minutes. Once they have cooled, they are garnished with meringue with stevia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger