Μια απλή καλοκαιρινή συνταγή αν είναι όμορφα σερβιρισμένη & διακοσμημένη , μπορεί να σταθεί & ως πρώτο πιάτο& σε ένα επίσημο γεύμα!!!
Να η συνταγή:
Παίρνουμε πέντε-έξι στρογγυλά κολοκυθάκια. τα ξεφλουδίζουμε ελαφρά με το ξεφλουδιστήρι για πατάτες & κόβουμε ένα καπάκι.Τα αδειάζουμε με κουταλάκι καλά από το εσωτερικό τους & κρατάμε το άδειασμά τους για να το χρησιμοποιήσουμε σε άλλη συνταγή.
Ψιλοκόβουμε ένα μέτριο κρεμμύδι ,ένα καρότο & μια μακρουλή πιπεριά τα σωτάρουμε μαζί με 250 gr κιμά μοσχαρίσιο σε λίγο ελαιόλαδο.Τα σωτάρουμε & ρίχνουμε δύο-τρείς ψιλοκομμένες ντομάτες & αποσύρουμε από τη φωτιά.Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,λίγη πάπρικα μισό μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό & ένα-δυο φλυτζανάκια ρύζι καρολίνα.Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα & βάζουμε τα καπάκια τους .Τα βάζουμε σε ταψί με καπάκι(γάστρα προσθέτοντας νερό που να τα μισοσκεπάζει.Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο σχεδόν μια ώρα.Στραγγίζουμε το ζουμί που περισσεύει .Διαλύουμε μέσα σ' αυτό λίγο άμυλο αραβοσίτου(corn-flour) & το ζεσταίνουμε με λίγο βούτυρο ώσπου να δέσει καλά.Βάζουμε σε πιατέλα τα κολοκυθάκια & με κορνέ γαρνίρουμε το καπάκι κάθε κολοκυθιού με την κρέμα & στολίζουμε με φυλλαράκι μαϊντανού ή βασιλικού.
A simple summer recipe if it is served beautifully and decorated, and can stand as a starter in an official dinner!!
Here's the recipe:
Take five - six round zucchini. The peel lightly with potato knife cut a lid & pour a spoon well from the inside and keep them empty to use in another recipe.
Finely chop a medium onion, a carrot and a long and narrow pepper sauté along with the 250 gr ground beef in a little olive oil.Saute & αdd two or three chopped tomatoes and remove from the fire.Add salt, pepper, paprika half a little bunch of parsley and an little cup of rice karolina. Fill the cup courgettes with the mixture and put the lids. Place them in pan with lid hull adding water to .Bake in moderate oven about one ora. Strain the broth left over. Dissolve in to this little & the heat a little butter until it to bind well .Putzucchini on a platter and garnish with a piping bag lid of each squash with cream and decorate with parsley or basil leaf.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου