Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

"ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ" ΩΓΚΡΑΝΤΕΝ (FRAFALLES OGRADEN)

Ως βάση γι αυτό το ωγκραντέν χρησιμοποίησα ζυμαρικά φιογκάκια, κατάλληλη είναι και οποιαδήποτε πάστα ζυμαρικών. Τη βράζουμε πιο λίγο απ΄ότι γράφει η συσκυασία σε αλατισμένο νερό. μετά βάζουμε τα ζυμαρικά σε λαδωμένο ταψί κατά προτίμηση σε ατομικά ταψάκια. Ψιλοκόβουμε αλλαντικά όπως φιλέτο γαλοπούλας και ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά. Τα αναμιγνύουμε με τα ζυμαρικά καθώς και διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα. Ετοιμάζουμε μια αραιή μπεσαμέλ μ ένα μείγμα γάλακτος και κρέμας γάλακτος. Για κάθε κούπα υγρού χρειάζεται δυο κουταλιές βούτυρου ή μαργαρίνης και δυο κουταλιές αλεύρι. Μόλις αρχίζει να πήζει το μείγμα προσθέτουμε ένα χτυπημένο αυγό και τριμμένο μοσχοκάρυδο.. Η κρέμα ίναι αραιή, τη ρίχουμε πάνω στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί, όπως κεφαλοτύρι και επίσης με μπαγιάτικο ψωμί, Ψήσιμο σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια περίπου μισή ώρα.

As a base for this ograden I used pasta bows, any pasta paste is also suitable. We boil it in salted water less than what is written on the package. then put the pasta in an oiled pan, preferably in individual pans. Chop deli meats such as turkey fillet and chopped green pepper. We mix them with the pasta as well as various grated yellow cheeses. Prepare a thin béchamel with a mixture of milk and cream. For each cup of liquid you need two spoons of butter or margarine and two spoons of flour. As soon as the mixture starts to thicken, add a beaten egg and grated nutmeg.. The cream is thin, pour it over the pasta and mix well. Sprinkle with grated cheese, such as Kefalotyri and also with stale bread, Bake in a moderate oven until the surface is rosy about half an hour.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger