Αναμιγνύουμε περίπου 400 γραμ. κιμά, (μοσχαρίσιο ή μείγμα μοσχαρίσιου & χοιρινού σε αναλογία δύο προς ένα), τρεις φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα μουσκεμένο & πολύ καλά στυμμένο, χυμό μισού λεμονιού, ένα μικρό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο & στυμμένο, ανάλογο αλάτι & πιπέρι, μισό κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο & μια κουταλιά ελαιόλαδο. Όλα αυτά τα αναμιγνύουμε καλά τα πλάθουμε σε μπιφτέκια μετρίου μεγέθους. Μπορούμε να τα ψήσουμε σε λαδωμένο ταψί ή ακόμη καλύτερα τα τοποθετούμε σε γάστρα πάνω από πατάτες κομμένες ραντισμένες με λάδι & χυμό λεμονιού & πασπαλισμένες με αλάτι πιπέρι & ρίγανη. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο & ψήνουμε με σκεπασμένη τη γάστρα 45 λεπτά σε μέτριο φούρνο & 10 λεπτά χωρίς το καπάκι.
Μαζί με ένα κομμάτι τυρί φέτα , φρυγανισμένο ψωμί & μια σαλάτα με βαστά χόρτα αποτελούν ένα πλήρες γεύμα.
I want to give you the recipe for my favorite burgers oven as t learned from my mother who is very delicious and fluffy.
Along with a piece of feta cheese, toasted bread and a salad with greens bear it is a complete meal.
μμμμμμμμμμμμμμ..θαυμα γευση πρεπει να εχουν!!
ΑπάντησηΔιαγραφή