Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ (MY FAVORITE OVEN BURGERS)

Θέλω να σας δώσω τη συνταγή για τα αγαπημένα μου μπιφτέκια φούρνου όπως τα έμαθα από τη μητέρα μου που είναι πολύ εύγευστα & αφράτα.
Αναμιγνύουμε περίπου 400 γραμ. κιμά, (μοσχαρίσιο ή μείγμα μοσχαρίσιου & χοιρινού σε αναλογία δύο προς ένα), τρεις φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα μουσκεμένο & πολύ καλά στυμμένο, χυμό μισού λεμονιού, ένα μικρό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο & στυμμένο, ανάλογο αλάτι & πιπέρι,   μισό κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο & μια κουταλιά ελαιόλαδο. Όλα αυτά τα αναμιγνύουμε καλά τα πλάθουμε σε μπιφτέκια μετρίου μεγέθους. Μπορούμε να τα ψήσουμε σε λαδωμένο ταψί ή ακόμη καλύτερα τα τοποθετούμε σε γάστρα πάνω από πατάτες κομμένες ραντισμένες με λάδι & χυμό λεμονιού & πασπαλισμένες με αλάτι πιπέρι & ρίγανη. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο & ψήνουμε με σκεπασμένη τη γάστρα 45 λεπτά σε μέτριο φούρνο & 10 λεπτά χωρίς το καπάκι.
Μαζί με ένα κομμάτι τυρί φέτα , φρυγανισμένο ψωμί & μια σαλάτα με βαστά χόρτα  αποτελούν ένα πλήρες γεύμα.

I want to give you the recipe for my favorite burgers oven as t learned from my mother who is very delicious and fluffy.
Mix about 400 grams of minced meat (beef or veal and pork mixture in a ratio of two to one), three slices stale bread without crust soaked and wrung well, juice of half a lemon, a small onion, finely chopped and squeezed, similar salt & pepper half a teaspoon grated nutmeg and a tablespoon of olive oil. All these mix thoroughly mold patties in medium size. Sprinkle with olive oil & we can bake in greased pan or even better place in pot over sliced ​​potatoes drizzled with olive oil & lemon juice sprinkled with salt & pepper & oregano. Bake, covered the pot 45 minutes in a moderate oven and 10 minutes without a lid.
Along with a piece of feta cheese, toasted bread and a salad with greens bear it is a complete meal.




1 σχόλιο:

Powered By Blogger