Τώρα που ο καιρός αρχίζει να κρυώνει, είναι καιρός για μια χειμωνιάτικη πίτα που την έφτιαξα συνδυάζοντας την κις λορραίν παραδοσιακό χωριάτικο φύλλο.
Για τη γέμιση χρειάσθηκαν:
- 4 κούπες ψιλοκομμένο γλυκό κόκκινο κρεμμύδι.
- 1 κούπα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια.
- 1 κούπα από βρασμένο μπρόκολο, μόνο τα ανθάκια (προαιρετικά).
- 1 κούπα ψιλοκομμένο ζαμπόν (προαιρετικά).
- 2 αυγά χτυπημένα.
- 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά ή αντίστοιχη ποσότητα γάλα εβαπορέ.
- 1 κούπα τριμμένο κίτρινο γλυκό τυρί π.χ.κασέρι ή γκούντα.
- Μισή κούπα τριμμένο αλμυρό τυρί π.χ. κεφαλογραβιέρα ή ρεγκάτο.
- Αντίστοιχο αλάτι & πιπέρι.
- Φρέσκα ή αποξηραμένα μυρωδικά της αρεσκείας μας.
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Στρώνουμε στον πάτο ταψιού φύλλο σφολιάτας ή κουρού ή χοντρό χωριάτικο φύλλο. Εγώ έστρωσα χοντρό χωριάτικο φύλλο πού το έφτιαξα κάνοντας πέντε μικρά φύλλα που τα άνοιξα σε ένα ε μεγάλο φύλλο αλείφοντας λάδι ανάμεσα στα φύλλα. Με αυτόν τον τρόπο μετά το ψήσιμο τα φύλλα ξεχωρίζουν. μέσα έστρωσα τη γέμιση & γύρισα τις άκρες των φύλλων προς το κέντρο. Έκανα άλλο ένα φύλλο αποτελούμενο από τρία μικρά με τον ίδιο τρόπο με τα κάτω. Χάραξα με μαχαίρι την πίτα & την έψησα σε μέτριο φούρνο για 30΄ ή & λίγο περισσότερο ώσπου να ροδοκοκκινίσει. Τα αλμυρά τυριά & το ζαμπόν εξουδετερώνουν τη γλύκα των κρεμμυδιών & το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό.
Now that the weather begins to cool, it's time for a winter cake which I made by combining quish lorraine & traditional rustic sheet.
Were required for the filling:
- 4 cups chopped sweet red onion.
- 1 cup mushrooms cut into slices.
- 1 cup of cooked broccoli, only blossoms (optional).
- 1 cup chopped ham (optional).
- 2 beaten eggs.
- 1 small can of cream with low fat milk or equivalent amount of evaporated milk.
- 1 cup grated yellow cheese cake p.ch.kaseri or gouda.
- Half cup grated cheese salt eg Gruyere or reggato.
- Corresponding salt & pepper.
- Fresh or dried herbs of your choice.
- 3 tablespoons olive oil.
Saute onions in oil until they get their fluids, add the mushrooms and remove it just dry remove you a fire & add the remaining ingredients stirring well.
Spread in the bottom of the pan pastry shearing or thick rustic sheet. I paved rustic thick sheet that made by five small leaves that opened into a large sheet brushing with oil between the sheets. In this way after baking sheets apart.I paved the stuffing inside and turned the edges toward the center. I consisting another sheet of three small in the same way down. I carved with a knife the pie & baked in a moderate oven for 30 or more and a little until golden brown. Salty cheese & ham counteract the sweetness of the onions and the result is very tasty.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου