Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΚΕΡΙΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ CUPCAKE (CANDLES IN SHAPE CURCAKE)

Λιώνοντας τις  μισοκαμμένες πασχαλινές λαμπάδες ή ότι άλλο μισοκαμμένο κερί μπορείτε να δημιουργήσετε νέα κεριά σε μορφή ποτού ή cupcake.

  • Πρώτα σε μπαίν- μαρί λιώνουμε λίγο λευκό κερί & το κρατάμε ζεστό.
  • Μετά πάλι λιώνουμε πάλι σε μπαίν -μαρί παλιά κεριά αναμιγνύοντας τα. Μπορούμε να προσθέσουμε αν επιθυμούμε χρώμα για κερί ή μερικές σταγόνες αρωματικό έλαιο για άρωμα.
  • Βουτάμε στο ζεστό κερί κατάλληλο φιτίλι & το κρεμάμε να στεγνώσει & να σκληρυνθεί.(Το πάχος του φιτιλιού πρέπει  να είναι ανάλογο με το πάχος του κεριού για να καίγεται σωστά).
  • Λαδώνουμε ελαφρά τα καλούπια. Εδώ έχω χρησιμοποιήσει ποτηράκι μιας χρήσεως & φορμάκι για cupcake.
  • Στον πάτο του καλουπιού στερεώνουμε το φιτίλι με πλαστελίνη .Είναι το μόνον μέσο που μπορεί επίσης να καλύψει τρύπες σε καλούπια.Στρίβουμε την κορυφή του φιτιλιού γύρω από ένα καλαμάκι και το ακουμπάμε στα χείλη του καλουπιού.
  • Χύνουμε το κερί στο καλούπι & περιμένουμε να κρυώσει. Κρατάμε λίγο κερί για συμπληρώσουμε αργότερα γιατί κρυώνοντας δημιουργείται βαθούλωμα στο κέντρο.
  •  Αφού κρυώσουν βγάζουμε το κερί απ΄τα καλούπια.
  • Για να κάνουμε τη κρέμα σαντιγύ που στολίζει το cupcake λιώνουμε το λευκό κερί πού έχουμε κρατήσει στην αρχή τι αναδεύουμε με μιξεράκι για φραπέ ή με πηρούνι σε μπολ μιας χρήσεως ώστε να δοθεί η εντύπωση αφρού.
  • Με τη βοήθεια σπάτουλας τη στοιβάζουμε πάνω στο κερί.  
  • Μπορούμε μ΄αυτόν τον τρόπο "δημιουργίας αφρού"να στολίσουμε κεριά σε κανονικά ποτήρια δημιουργώντας κεριά μορφής κοκτέιλ ή παγωτού.

  • The melting halfburnt Easter candles or whatever you halfburnt  wax candles to create a new form of beverage or cupcake.


  • First bain-marie to melt a little white candle and keep it warm.
  • Once again, melt again in bain-marie mixing old candles. We can add color if we candle or a few drops of scented oil for perfume.
  • Dip in hot candle wick & the right hang to dry and to harden. (The thickness of the wick should be proportional to the thickness of the candle to burn properly).
  • Grease the molds slightly. Here I have used disposable cup and form for a cupcake.
  • At the bottom of the mold fasten the wick with plasticine. It is the only instrument that can also holes in molds.We turn holes in the top of the wick around a straw and rest against the lip of the mold.
  • Pour the wax into the mold and wait to cool. We keep a little wax to fill in later because when cold created depression in the middle.
  • After cool, remove the wax molds tangible.
  • To make the whipped cream adorning the white cupcake melt the wax that we keep on top of what is stirring in  little mixer or frappe bowl with a fork in a year to give the impression foam.
  • With the spatula stacked on the candle.
  •  In this  way "foaming" we can decorate candles in real glasses  of candles, creating cocktails or ice cream.


1 σχόλιο:

Powered By Blogger