Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΛΙΆ ΓΚΑΖΙΈΡΑ


  • Αυτές είναι οι δύο όψεις μιας παλιάς γκαζιέρας που ανανεώθηκε ως εξής :
  • Πρώτα ψεκάστηκε με καφέ χρώμα το πάνω μέρος.
  • Μετά το κάτω μέρος πρώτα με μαύρο & μετά ελαφρά με λευκό για να δημιουργηθούν φωτοσκιάσεις.
  • 'Ύστερα έγινε decoupage με σκισμένη χαρτοπετσέτα με τις εικόνες των πουλερικών.
  • Κατόπιν με κίτρινο ακρυλικό χρώμα που συμφωνούσε με το φόντο της χαρτοπετσέτας & με πινέλο μετρίου πάχους έγινε ενοποίηση του φόντου& με λεπτό πινέλο τονίσθηκαν τα τελειώματα των πουλερικών. 
  • Τέλος ένα ψέκασμα με διάφανο spray λούστρου για αντοχή.
  • Η γκαζιέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βάση για γλάστρα με φυτό με φύλλα που κρέμονται προς τα κάτω ,όπως π. χ. χλωρόφυτο.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ

Μια εύκολη κατασκευή: Στο site http://papervinenz.blogspot.com/2012/01/wedding-tutorials-day-4-giveaway.htmlθα βρείτε ένα tutorial για να κατασκευάσετε από οποιαδήποτε χαρτί εύκολα σακουλάκια για τα μικρο δώρα σας.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΛΗΑ ΚΟΡΝΙΖΑ

Για ν' αλλάξω μια παμπάλαια κορνίζα πρώτα αφαίρεσα το κάλυμμα  από πίσω, αφαίρεσα την εικόνα πού ήταν κορνιζαρισμένη, κάλυψα το λευκό πασπαρτού με χαρτοταινία  για να μείνει καθαρό & ψεκάρησα την ταινία με spray χάλκινο 7 ελαφρά με spray μαύρο για να κάνει φωτοσκιάσεις. Τέλος αφού αφαίρεσα τη χαρτοταινία, κορνιζάρισα ένα έργο μου που είχα κάνει με ακρυλικά χρώματα με την τεχνική του BOB ROSS.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΡΦΙΤΣΕΣ ΜΕ FELT


  1. Μπορείτε να δημιουργήσετε μερικές καρφίτσες με felt παρακολουθώντας σχετικά video όπως αυτό στο http://www.youtube.com/watch?v=PTBirUlvPNo
  2. Μετά κόψτε ένα στρόγγυλο κομμάτι από δέρμα, ράψετε στην πίσω πλευρά του μια παραμάνα ασφαλείας  & στην εμπρός πλευρά του τοποθετείστε αυτοκόλλητο κομμάτι velkro( σαν αυτό πού κουμπώνουν τα αθλητικά παπούτσια), με τη σκληρή του επιφάνεια.
  3. Στο πίσω μέρος κάθε καρφίτσας τοποθετείτε το αυτοκόλλητο μαλακό κομμάτι του velkro ούτως ώστε με μια βάση να εναλλάσσετε τις καρφίτσες όπως θέλετε.


Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΔΙΣΚΟΥ















Ένας παλιός πεταμένος δίσκος ανανεώθηκε ως εξής: 

  1. Πρώτα ψεκάζουμε εμπρός-πίσω με χρυσό spray κι αφού στεγνώσει ψεκάζουμε ελαφρά μόνον το κέντρο του δίσκου με λευκό spray. 
  2. Βρίσκουμε την επιθυμητή εικόνα & την τυπώνουμε σε χαρτοπετσέτα σύμφωνα με την τεχνική στο site: http://lila365idees.blogspot.com/2012/01/blog-post_17.html
  3. Σκίζουμε την τυπωμένη χαρτοπετσέτα& την επικολλάμε στο δίσκο με κόλλα decoupage.
  4. Με σφουγγαροπίνελο ταμπονάρουμε το περιθώριο με ακρυλικό χρώμα συγγενικό με το περιθώριο της χαρτοπετσέτας.
  5. Με λεπτό πινέλο & σχετικά σκούρα ακρυλικά χρώματα τονίζουμε τα λουλούδια.
  6. Με σφουγγαροπίνελο ή σταμπαδόρο ταμπονάρουμε τα περιθώρια & την κορνίζα.Τέλος περνάμε δύο-τρία στρώματα λούστρου με πινέλο για αντοχή.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΣΕ ΧΡΩΜΑ ΜΠΕΖ




Σ' αυτό το site http://www.mydailybead.blogspot.com/2011_11_01_archive.html.& σ'αυτό τo  videohttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qvCGJvKqPp8


μπορείτε να βρείτε ένα video που σας εξηγούν πώς μπορείτε να κατασκευάσετε ένα δαχτυλίδι χρησιμοποιώντας μεσινέζα & χάντρες.



























































Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΤΙΑ


Εικόνες που θυμίζουν πίνακα τις διαμορφώνουμε με κατάλληλο πρόγραμμα ώστε ν'αποκτήσουν κορνίζα, τις ψαλιδίζουμε,  τις κολλάμε στα ξύλινα κουτιά με κόλλα decoupage τoνiζουμε με λαμπερά contour & glitter αν επιθυμούμε & αφού στεγνώσει καλύπτουμε με λούστρο μόνον την εικόνα.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΟΥΚΑΛΙ DECOUPAGE ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

Οι τέσσερις όψεις ενός μπουκαλιού που έγιναν με decoupage.
Πρώτα, εικόνες που απεικονίζουν τις τέσσερις εποχές μεταμορφώθηκαν με  ένα κατάλληλο πρόγραμμα, ώστε ν' αποκτήσουν κορνίζα, τυπώθηκαν σε λεπτό χαρτί ,κολλήθηκαν στο μπουκάλι με κόλλα decoupage,μετά με contοur σε κατάλληλα χρώματα τονίσθηκαν με τελείες τα περιγράμματα & μετά το στέγνωμα με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού τοποθετήθηκε glitter κίτρινο ταμποναριστά.τέλος ένα στρώμα γυαλιστερού λούστρου για αντοχή.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

VIDEO ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΧΑΝΤΡΕΣ

Σ' αυτό το site
μπορείτε να βρείτε ένα ενδιαφέρον video για την κατασκευή ενός δαχτυλιδιού από χάντρες Επειδή το τριαντάφυλλο μπαίνει στο τέλος , μπορεί ν' αντικατασταθεί από μια εντυπωσιακή πέτρα. 

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΠΙΑΤΑ ΜΕ ΙΒΙΣΚΟΥΣ

Σε λευκό πιάτο με την τεχνική του decoupage επικόλλησα μοτίφ μπουκέτου ιβίσκων από χαρτοπετσέτα σκισμένο για να έχουμε μια ομαλή μεταβολή στο φόντο. Μετά τόνισα τα όρια με contour  σε ταιριαστά χρώματα καθώς & το εσωτερικό των λουλουδιών με contour σε στάλες. Τονίζουμε το φόντο με  glitter σε ομοειδή χρώματα. Τέλος ένα στρώμα γυαλιστερού λούστρου.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΡΑΚΕΛΕ ΜΕ ΑΓΓΕΛΟΥΣ

Αυτές είναι οι δύο όψεις ενός μπουκαλιού που πρώτα ψεκάσθηκε με ένα σκούρο ακρυλικό spray, μετά μ' ένα  spray ανοιχτόχρωμο κατάλληλο για κρακελέ  ( ενδ. μάρκα HOBBY ART), κατόπιν έγινε decoupage με εικόνες ψαλιδισμένες από χαρτί για decoupage. Μετά το στέγνωμα τα περιθώρια τονίσθηκαν με ασημί contour & τέλος ένα στρώμα λούστρου για αντοχή.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΔΡΑ ΜΕ DECOUPAGE ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυτά τα δύο κάδρα έχουν γίνει με τον ίδιο τρόπο.Πρώτα πάνω σ' ένα τετράγωνο τελάρο κολλήθηκαν δυο μικρότερα τελάρα σε σχήμα ισοσκελούς τριγώνου.Μετά με σπάτουλα στοκαρίστηκαν τα τρίγωνα τελάρα για ν΄αποκτήσουν ανώμαλη επιφάνεια.Ύστερα ξεσκίστηκαν εικόνες από χαρτοπετσέτα & αν δεν έχουμε κατάλληλες εικόνες τυπώνουμε με την τεχνική που βρίσκουμε  στην ανάρτηση http://lila365idees.blogspot.com/2012/01/blog-post_17.html 
& κολλάμε με την τεχνική decoupage τις εικόνες στα τρίγωνα τελάρα.Χρησιμοποιώντας χρυσαφί & λευκό ακρυλικό χρώμα  & πλατύ πινέλο συμπληρώνουμε τα κενά στα τρίγωνα & τονίζουμε τα τελειώματα με μαύρο contour. Αφού στεγνώσουν με τρίγωνα χαρτιά ξεσκισμένα ,για να υπάρχουν ασαφή όρια σκεπάζουμε τα τρίγωνα& ψεκάζουμε με spray σε μορφή γρανίτη σε μπλε- τουρκουάζ χρώμα για να δημιουργηθεί στο πίσω τελάρο άγρια επιφάνεια.Τέλος ένα στρώμα λούστρου για αντοχή.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΔΡΟ DECOUPAGE ME KYKNO


Αυτά τα δύο κάδρα έχουν γίνει με τον ίδιο τρόπο:Πρώτα τυπώθηκε ο κύκνος με τη τεχνική της χαρτοπετσέτας όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική ανάρτηση.μhttp://lila365idees.blogspot.com/2012/01/blog-post_17.html 
 Κατόπιν η εικόνα σχίζεται & επικολλάται με κόλλα decoupage στην κάτω αριστερά γωνία του τελάρου, ώστε να εισχωρήσει στις ίνες του μουσαμά& μετά με ακρυλικά χρώματα ζωγραφίζεται με μεγάλες πινελιές ο υπόλοιπος πίνακας & το φεγγάρι & τα λαμπερά σημεία τονίζονται με ιριδίζοντα ακρυλικά χρώματα

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΔΙΑΦΑΝΟ ΝΕ VINTAGE ΕΙΚΟΝΑ

Μπορούμε να κάνουμε decoupage σ' ένα διάφανο μπουκάλι ως εξής: Πρώτα βρίσκουμε μια κατάλληλη εικόνα & με τη βοήθεια κάποιου προγράμματος διαμόρφωσης εικόνας( εγώ χρησιμοποιώ το "ULEAD PHOTO" ) προσθέτουμε τριγύρω μια κορνίζα με σχέδιο(είναι απαραίτητο).Να ένα παράδειγμα:



 


Μετά προσαρμόζουμε την εικόνα στο μέγεθος που ταιριάζει στο μπουκάλι μας & τυπώνουμε την εικόνα σε χαρτοπετσέτα όπως έχουμε δείξει στη σχετική ανάρτησηhttp://lila365idees.blogspot.com/2012/01/blog-post_17.html 

.Ψαλιδίζουμε την εικόνα & αλείφουμε με πινέλο με primer μόνον στο σημείο που θα εφαρμόσει η εικόνα ,επικολλάμε με κόλλα decoupage & σκουπίζουμε καλά τα περιθώρια προτού στεγνώσουν.Τέλος με χρώματα contour σε ταιριαστά χρώματα διακοσμούμε με στάλες την κορνίζα που περιβάλλει την εικόνα.Συνιστάται σε μπουκάλια πλακέ που έχουν ένα ιδιαίτερο σχήμα.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΥΜΠΩΜΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΟΥ

Σ αυτό το sitehttp://www.diylessons.org/How-to-Make-a-Wrapped-Wire-Loop-Hook-and-Eye-Clasp,name,101882,item_id,0,ad_type,ad_detailsμπορείτε να δείτε ένα ενδιαφέρον λεπτομερές video για το πως μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα κούμπωμα για βραχιόλια που θα δημιουργήσετε μόνοι σας

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑΨΙΑ ΜΕ DECOUPAGE ΜΕ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΑ



Μπορούμε παλιά ταψιά να τα ανανεώσουμε & να τα χρησιμοποιήσουμε ως διακοσμητικά κρεμώντας τα στον τοίχο. Πρώτα τα ψεκάζουμε μ' ένα ανοιχτόχρωμο spray ύστερα επακολουθεί το decoupage από διάφορες χαρτοπετσέτες,ύστερα τονισμοί με contour & τέλοςλούστρο για αντοχή.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΜΕΝΟ ΜΕ CONTOUR

Μπορείτε να μεταμορφώσετε ένα μπουκάλι  χρησιμοποιώντας ένα μόνο contour (σωληνάριο με χρώμα που αφήνει ανάγλυφα ίχνη)με την τεχνική της σταγόνας. Καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε σε μπουκάλι που οι πλευρές του είναι διαχωρισμένες σε πολλά επίπεδα που χρησιμεύουν σαν οδηγοί. 

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

DECOUPAGE ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ



Τρείςεικόνεςαπό παλιά αντικείμενα που μεταμορφώθηκαν.Πρώτα ψεκάσθηκαν μ' ένα ανοιχτόχρωμο  spray  & ελαφρά μ' ένα δεύτερο σε συγγενικά χρώματα με τα λουλούδια που θα επικολληθούν μετά. Κατόπιν γίνεται decoupage με χαρτοπετσέτα σκισμένη, όχι ψαλιδισμένη. Μετά ελαφροί τονισμοί με ακρυλικά χρώματα & spray λούστρου για αντοχή.
Powered By Blogger