Η φίλη μου Μίκα Πολυχρονοπούλου μου εδωσε αυτή τη συνταγή:Ένα κέικ με ζαχαρούχο γάλα.
Θέλοντας να μεταδώσω τις χειροτεχνικές μου γνώσεις δημιούργησα αυτή την ιστοσελίδα με σκοπό να δημοσιεύω μια ανακοίνωση κάθε μέρα ώστε να γίνουν 365 όσες & οι μέρες του χρόνου. Wanting to spread the knowledge of my craft I created this site to put up a post every day to make 365 those are the days of the year
Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024
ΚΕΪΚ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ (CAKE WITH SWEET MILK)
Η φίλη μου Μίκα Πολυχρονοπούλου μου εδωσε αυτή τη συνταγή:Ένα κέικ με ζαχαρούχο γάλα.
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΤΣΑΝΤΑΣ Η ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΟΥ (RENEWAL OF A SMALL BAG OR WALLET)
Αν έχετε μια τσάντα ή πορτοφόλι με μεταλλικό κούμωμα και έχει φθαρεί, το video αυτό: https://www.facebook.com/watch?v=897532529066350 σας καθοδηγεί πως να αντικαταστήσετε το ύφασμα του.
Αν έχετε μια τσάντα ή πορτοφόλι με μεταλλικό κούμωμα και έχει φθαρεί, το video αυτό: https://www.facebook.com/watch?v=897532529066350 instructs you how to replace its fabric.
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
ΧΩΡΙΖΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ (SEPARATE A VEGETABLE PIE)
Για μένα έχει γίνει παράδοση κάθε Σάββατο να φτιάχνω πίτα. Σήμερα
Σάββατο φτιάχνωντας μια πίτα με διάφορα χόρτα, τσουκνίδες, σπανάκι, λάπατα και παζιά τη χώρισα σε δεκαέξι κομμάτια χωρίζωντας πρώτα σς σταυρό σε τέσσαρα και μετά σε οκτώ και τέλος σε δεκαέξι κομμάτια πρίν το ψήσιμο για φύγουν τα υγρά και να ψηθεί σωστά η πίτα, θυμήθυκα το εξής περιστατικό: Στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου ο καθηγητής μας στο μάθημα της γεωμετρίας προσπαθώντας να μας διδάξει τη διαφορά κυκλικού τομέα και κυκλικού τμήματοςμας έλεγε: "Κυκλικός τομέας είναι όπως κόβει την πίτα η μάνα σας, κυκλικό τμήμα είναι όως κόβουν την πίτα τα τυροπιτάδικα"!!!!!!!!!!!!!
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΛEΙΣΙΜΟ 'ΜΠΑΛΑ" (BRACELET FOR CHILDREN WITH 'BALL' CLOSURE)
Το video αυτό: https://www.facebook.com/reel/526703666387825 με καθοδήγησε να πλέξω με την τεχνική μακραμέ αυτό το παιδικό βραχιολάκι.
Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024
Η ΜΑΚΡΙΑ ΖΑΚΕΤΑ ΚΟΥΜΠΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΝΕ ΚΟΝΤΥΝΕΙ (THE LONG JACKET IS ADJUSTABLELY BUTTONED TO SHORTEN)
Το video αυτό: https://www.facebook.com/watch?v=1545221272751975 μας καθοδηγεί πως ελατυτώσουμε το μήκος μιας ζακέττας κουμπωνοντας την κατάλληλα.
This video: https://www.facebook.com/watch?v=1545221272751975 guides us how to reduce the length of a cardigan by buttoning it properly.
Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024
ΚΟΥΤΙ ΔΩΡΟΥ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕΓ. Α4 (GIFT BOX FROM PAPER SIZE A4)
Εδώ παραθέτω το πρότυπο που μπορείτε να τυπώσετε σε χαρτί μεγέθους Α4, μετά να το ψαλιδίσετε να διπλώσετε τις διακεκκομένες γραμμές και κολλώντας το ένα πλάι να φτιάξετε ένα χριτωμένο κουτί για μικρό δώρο.
Here is the template that you can print on A4 size paper, then cut it with scissors, fold the dotted lines and glue one side to make a cute little gift box.
Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024
ΜΠΙΣΚΟΤΑ "ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ" ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΛΕΜΟΝΙΟΥ (LEMON FLAVORED LEMON FLAVORED "BOUQUETS" COOKIES )
Μικρές μπουκίτσες από μπισκότα με γεύση λεμονιούΣυστατικά
Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024
ΠΛΑΚΕ ΚΟΡΔΟΝΙ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΟΝΑΚΙ (PLAQUE CROCHET CORD)
Ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ: https://www.instagram.com/reel/C_dD5fKtq8N/?utm_source=ig_web_copy_link μαθαίνετε να πλέλετε αυτή την πλέξη με το βελονάκι χρησιμοποιώντας πλακέ νήμα
Following the instructions here: https://www.instagram.com/reel/C_dD5fKtq8N/?utm_source=ig_web_copy_link you learn to crochet this using flat yarn
Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΡΟΜΗΛΟ (RED DAMSON JAM)
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ (PEPPERS WITH SAUSAGES)
Ένα πανεύκολο φαγητό μπου μπορεί να το μαγειρέψει κι ενα μικρό παιδί.
Κόβουμε λοκάνικα σε κομματάκι, πράσινες πιπεριές κέρατο σε λωρίδες κια ντομάτα στον τρίφτη. Αλάτι δεν προσθέτουμε έχουν αρκετό τα λουκάνικα. Όλα τα υλικά σε γάστρα με καπάκι, ψήσιμο στους 200ο μισή ώρα.
A very easy meal, even a small child can cook it.
Cut sausages into small pieces, green bell peppers into strips and tomatoes on a grater. We do not add salt, the sausages have enough. All the ingredients in a pot with a lid, baking at 200 degrees for half an hour.
ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΜΕ ΤΥΝΗΣΙΑΚΗ ΠΛΕΞΗ (ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΜΕ ΤΥΝΗΣΙΑΚΗ ΠΛΕΞΗ)
Με ένα κρουστό νήμα, ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ: https://www.facebook.com/watch? v=1420596155291778 μπορείτε να πλέξετε βραχιόλι με αυτή την ιδιαίτερη πλέξη.
Με ένα κρουστό νήμα, ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ: https://www.facebook.com/watch?v=1420596155291778 you can knit a bracelet with this special knitting.
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (STUFFED FLOWER PUMPKIN ΤIN THE OVEN()
Ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=jnEayVf6Y4E έφτιαξα αυτό το υγιεινό ορεκτικό, εκμεταλλευόμενη τα κολοκυθολούλουδα που παράγουν άφθονα οι νεροκολοκύες του κήπου μου!
Following the instructions here: https://www.youtube.com/watch?v=jnEayVf6Y4E I made this healthy appetizer by taking advantage of the zucchini blossoms that my garden's gourds produce in abundance!
Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΚΟΡΝΙΖΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΠΛΗ ΥΔΑΤΟΓΡΑΦΙΑ ( SUITABLE FRAME FOR SMALL SIMPLE WATERCOLOR)
Μια μικρή υδατογραφία που ζωγράφισα βλέποντας την όχθη ενός ποαταμού, βρήκε τη θέσης στην κατάλληλη κορνίζα!
A simple little watercolor that I painted while looking at the bank of a river, found its place in the right frame!
Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ (CHICKEN PAN WITH MUSTARD AND HONEY)
Τη σνταγή αυτή την ακολούθησα κατά γράμμα: https://www.youtube.com/watch?v=bAHFu8RZqNs
Τηγανιά κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι:🍯
🔹3 στήθη κοτόπουλου 🔸2 σκ. σκόρδο 🔹1 κ.τ.σ ελαιόλαδο 🔸2 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος 🔹1 κύβο ζωμού κοτόπουλου 🔸70 ml λευκό κρασί 🔹1 κ.τ.σ αλεύρι 🔸3 κ.τ.σ μουστάρδα 🔹2 κ.τ.σ μέλι 🔸2 λεμονιά (το χυμό τους) 🔹1 κ.τ.γ κουρκουμά 🔸Αλάτι και πιπέρι 🔹1 κ.τ.σ σουσάμι καβουρδισμένο 🔸1 κ.τ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο 🔹Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές ή Ζουλιέν. 🔸Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. 🔹Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, όταν η θερμοκρασία ανεβεί προσθέτουμε το κοτόπουλο. 🔹Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο. 🔸Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τον κουρκουμά. 🔹Σβήνουμε με το κρασί και ενσωματώνουμε και τον κύβο κοτόπουλου με το ζεστό νερό. 🔸Αφήνουμε για 5 λεπτά να ψηθεί το κοτόπουλο και να τραβήξει τα υγρά του. 🔹Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το χυμό από τα λεμόνια. 🔸Τα ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. 🔹Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε, αν θέλει προσθέτουμε λίγο αλάτι. 🔸Το σερβίρουμε σε τηγανάκι, πασπαλισμένο με καβουρδισμένο σουσάμι και λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο This step I followed https://www.youtube.com/watch?v=bAHFu8RZqNsΔευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024
ΔΙΣΚΟΣ ΜΕ ΠΥΡΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΟΒΑΛ ΣΧΕΔΙΟ (OVAL DESIGN PYROGRAPHY DISC)
Στο εξοχικό μου βρήκα αυτόν το δίσκο που τον είχα φτιάξει πριν 45 χρόνια!
Σε σνίσι με καρμπό αποτύθ πωσα το σχέδιο από ένα οβάλ πετσετάκι και μετά το διαμόρφωσα με πυρογράφι. Ύστερα ένας ξυλοργός μαθητής μπυ, έφτιαξε το πλαίσιο . μετά μερικά στρώματα ματ λούστρου ακολούθησαν για προστασία. Σε χρήση τόσα χρόνια καιδεν έπαθε καμμία φθορά!!
In my summer house I found this record that I had made 45 years ago!
I copied the pattern from an oval doily onto carbon fiber and then pyrographed it. Then an apprentice carpenter made the frame. then a few coats of matte glaze followed for protection. In use for so many years and there was no damage!!
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024
ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΝΟΥ (THE THREE DAYS OF THE HOLY CROSS AND THE HELMET FESTIVAL0
μοναστήρι του χωριού μας και με τη σημερινή γιορτή κράνου, πο έγινε με ομολίες για την κατασκευή λικέρ από το αντίστοιχο φρούτο κια για την αντιμετώπιση της αρκούδας που πλέον επισκέπτεται συχνά τα χωριά μας. Ηγιορτή ολοκληρώθηκε με προσφορά γλυκών και ποτών από κράνο στην οποία συμμετείχα κι εγώ φτιάχνωντας τάρτα με μαρμελάδα κράνου που την έκανα με τον τρόπο που περιγράφω εδώ: https://lila365idees.blogspot.com/2024/09/blog-post_12.html
Today the summer season ends for us in my village Krania Aspropotamou. with the celebration of the Holy Cross in the famous monastery of our village and with today's helmet festival, which was held with sermons on the manufacture of liqueur from the corresponding fruit and on dealing with the bear that now often visits our villages. The celebration ended with an offering of sweets and drinks from helmet in which I also participated by making a tart with helmet jam which I made in the way I describe here: https://lila365idees.blogspot.com/2024/09/blog-post_12.html
Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΠΟΥΚΑΛΙΟΥ ΣΕ ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΤΟΝΟΥΣ (TRANSFORMATION OF A BOTTLE INTO TONE TILES)
Ένα τετράπλευρο μπουκάλι αφού σπάστηκε η μπίλια του πώματος για να γίνει χρηστικό ψεκάστηκε κστ΄αρχάς με κερμισί spray. μετά έγινε η επικόλληση με κόλα decoupage στις δύο μεγαλύτερες πλευρές. Με πηλό που στεγνώνει στον αέρα έγιναν τα σχήματα που συμπηρώνουν τη σιακόσμηση. Ακολύθωε επεξεργασία με δακτυλοπατίνες και conture(relief). Τέλος ένα στρώμα λούστρου σε srpay σταθεροποιεί την εργασία.
A four-sided bottle, after the ball of the cap was broken to make it usable, was first sprayed with kermisi spray. then the gluing with decoupage glue was done on the two longer sides. With clay that dries in the air, the shapes that complete the decoration were made. Followed by processing with finger patinas and contour(relief). Finally a layer of srpay glaze stabilizes the work.
Τ[ΑΡΤΑ ΓΕΜΙΣΤ'Η ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ ΚΡΆΝΟΥ (Τ[ΑΡΤΑ ΓΕΜΙΣΤ'Η ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ ΚΡΆΝΟΥ)
Για την αυριανή γιορτή κράνου του χωριού μου μια τάρτα γεμιστή μεμαρμελάδα κράνου . Τη ζύμη η της τάτρτας την έκανα στον αρτπαρασκευαστή ανμιγνύοντας τα κάτωθι υλικά:
Υλικά
~ 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ~ 125 γρ. αλεύρι χωριάτικο (κίτρινο) ~ 5 γρ. ξηρή μαγιά ~ 2 γρ. μπέικιν πάουντερ ~ 75 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου ~ 75 γρ. γιαούρτι ~ 20 γρ. ζάχαρη ~ 1 αβγό ~ 5 γρ. αλάτιΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΘΟΑΝΘΟΙ (STUFFED PEPPERS AND PUMPKIN FLOWERS)
Έχοντας πολλούς κολοκυθοανθούς, μπορούμε να τους κάνουμε γεμιστούς σε συνδυασμό με πιπεριές, Τσιγαρίζουμε κρυμμύδι τριμμένο και ψιλοκομμένη πιπεριά και μετά τριμμένη ντομάτα κια ρύζι και μαϊντανό, γμίζουμε τους κολοκυθοανθούς και τις πιπεριές και ψήνουμε μαε μέτιο φούρνο 45 λεπτά.
Having a lot of pumpkin flowers, we can make them stuffed in combination with peppers. Fry grated onion and chopped pepper and then grated tomato and rice and parsley, stuff the pumpkin flowers and peppers and bake in a moderate oven for 45 minutes.
Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024
ΤΣΑΝΤΑΚΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟ (ΤΣΑΝΤΑΚΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟ)
Αν ασχολείστε με το ράψιμο μια καλή ευκαιρία είναι ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ: https://www.facebook.com/watch?v=814297463879324 να ράψετε αυτό τσαντάκι για να τοποθετήσετε το κινητό και το φορτιστή του για τα ταξίδια σας.
If you are into sewing a good opportunity is to follow the instructions here: https://www.facebook.com/watch?v=814297463879324 sew this bag to place the mobile phone and its charger for your travels.
Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024
ΛΙΚΕΡ ΑΠΟ ΚΑΡΠΟΥΣ ΑΦΡΟΞΥΛΙΑΣ (LIQUEUR FROM ELDERBERRY FRUITS0
Με τους καρπούς αφροξυλιάς γίνετα ένα λικέρ πολύ δημοφιλές στην Ιταλία με το όνομα σαμπούκο.
Αφού έφτιαξα σιρόπι σαμπούκο με τον τρόπο που εξηγώ εδώ: https://lila365idees.blogspot.com/2024/08/syrup-of-elderberry.html έχοντας το σαν πρώτη ύλη έφτιαξα λικέρ . Για κάε λίτρο σιρόπι προσέθεσα 600 γραμ. ζάχαρη τα οποία έβρασα ζαζί 5 λπτά. Αφού κρύώασι προσέθεσα τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο περίπου 150 γραμ. ανά λίτρο σιροπιού.
A liqueur very popular in Italy is made with elderberry fruits under the name sabuco.
After making elderberry syrup the way I explain here:https://lila365idees.blogspot.com/2024/08/syrup-of-elderberry.html having it as a raw material I made a liqueur. For every liter of syrup I added 600 grams of sugar which I boiled for 5 minutes. After cooling I added tsipouro without anise about 150g per liter of syrup.
Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024
DECOUPAGE ΣΕ ΜΟΛΥΒΟΘΗΚΗ (DECOUPAGE IN PENCIL BOX)
Τώρα που ανοίγουντα σχολεία, μπορείτε να δωσετε τον προσωπικό σας τόνο σε μια μολυβοθήκη με την τεχνική του decoupage και επεξργασία με μαρκαδόρους.\
Now that schools are opening, you can give your personal touch to a pencil case with the technique of decoupage and processing with markers.
Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΩΜΙ (HOW TO KEEP BREAD CORRECTLY)
Αν κάνετε ψωμί ατιν αρτοπαρασκευαστή όπως εγώ, αλλά κι ακόμα αν αγοράζετε ψωμί από το φούρνο και δεν πρόκειται να το καταναλώσετε όλο την ίδια μέρα , ο καλύτεος τρόπος να το διατηρήσετε φρέσκο , ε΄νια να το κόψετε σε φέτες μόλς κρυώσει , να τοποθετήσετε σε σακκολάκια, να τα κλείσετε και να τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη. Τη μέρα που θα το καταναλώσετε το βγάζετε το πρωΐ σε θερμοκρασία δωματίου και το μεσημέρι το ψωμί φρεσκότατο σαν να ψήθηκε εκείνη τη μέρα.
If you make bread from a bread maker like I do, but even if you buy bread from the oven and you're not going to eat it all in the same day, the best way to keep it fresh is to slice it once it's cooled, place it in bags, close them and place them in the freezer. On the day you will eat it, take it out in the morning at room temperature and at noon the bread will be as fresh as if it had been baked that day.
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024
ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ (COMPOSITION WITH SUMMER SOUVENIRS)
Το video αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=bYaB5HaHYOM μας καθοδηγεί πως να κάνουμε ένα διακοσμητικό χρησιμοποιώντας βότσαλα, ξύλα και άλλα μικροαντικείμενα που αποκομίσατε από τις καλοκαιρινές σας αποδράσεις.
This video: https://www.youtube.com/watch?v=bYaB5HaHYOM guides us on how to make a decoration using pebbles, wood and other small objects that you obtained from your summer escapades.
Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ (PEACH JAM)
Now that there are plenty of peaches, it's time to make an easy jam. Peel and remove the pits from the peach pits, puree them in the blender, along with a small apple for the pectin it contains. measure the pulp and add sugar in a smaller amount. And one more thing: add two spoons of jelly sugar with the corresponding aroma. Boil while skimming until it thickens. It is placed inside the jars, Ideal for pastaflora.
Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024
Ο ΚΟΥΒΑΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΣΠΩ (THE BUCKET BECAME CASPO)
Ένας παμπάλιος κουβάς αντί να κατλήξει στα σκουπίδια έγινε κασπω, με την επικόλληση δύο εικόναν και spray αδιαφόρων χρωμάτων και εφέ πέτρας επίσης.
Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024
ΜΗΛΟ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ (APPLE, SWEET OF THE SPOON)
Στην αυλή ενός εγκαταλελλειμένου σπιτιού βρήκα μια μηλιά γεμάτη μικρά πρασινα μήλα όχι πολύ ώριμα και μάζεψα αρκετά. Καταλληλα να γίνουν γλυκό του κουταλιού. Ετοιμάζουμε μια λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού όπου θα τοποθετήσουμε τα ξεφλουδισμένα μήλα για να μη μαυρίσουν. Πρώτα με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε την καρδιά του μήλου και ακολούθως ξεφλουδίζουμε, Τποθετούμε αμέσως τα μήλα στο νερό. Για κάθε κιλό μήλου χρειαζόμεθα 750 γραμ. ζάχαρη και αντίστοιχα τα μωρωδικά ένα ξυλάκι κενέλλα ή βανίλια και κανέλλα και ένα ποτήρι νερό , Βράζουμε τη ζάχαρη με τα μυρωδικά και το νερό να γίνουν σιρόπι , στραγγίζουμε τα μήλα τα βάζουμε στο σιρόπι και βράζουμε περίπου 5-8 λεπτά. Τα μήλα βράζουν γρήγορα, Δένουμε το σιρόπι την επόμενη μέρα κια το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
In the yard of an abandoned house I found an apple tree full of small green apples not very ripe and I collected quite a few. Suitable to become a dessert of the spoon. We prepare a basin with water and lemon juice where we will place the pixflusieman apples so that they do not turn black. First, with the special tool, remove the center of the apple and then peel it, immediately place the apples in the water. For each kilo of apple we need 750 grams of sugar and instead of the baby ones a stick of cinnamon or vanilla and cinnamon and a glass of water, we boil the sugar with the herbs and water to make syrup, drain the apples, put them in the syrup and boil 5-8 minutes. The yeast boils gently, strain the syrup the next day and place it in sterilized jars.
Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024
΄ΠΕΤΣΕΤΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΗ ΣΑΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ (TOWEL WRAPED UP LIKE A BUTTERFLY)
Παρακολουθώντας το video αυτό: https://www.facebook.com/reel/471967468982765 μαθαίνετε πως να δέσετε μια πετσ'ετα σε σχήμα παταλούδας.
By watching this video: https://www.facebook.com/reel/471967468982765 you learn how to tie a towel in the shape of a butterfly.
Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΡΟΜΗΛΟ (TRADITIONAL DAMSON JAM)
Εφέτος λόγω της ήπιας άνοιξης υπάρχει μεγάλη παραγωγή φρούτων στα βουνά. Γιαυτό έφτιαξα μαρμελάδα από κορόμηλα με τον παλιό παρασοσιακό τρόπο. Προτιμούμε τα κίτρινα κορόμηλα για τί είναι πιο γλυκά από τα κόκκινα και η μαρμελάδα δεν χρειάζεται πολύ ξάφρισμα.
Αφού πλύνετε καλά τα φρούτα & αφαιρέσετε τα κοτσάνια τα βάζετε σε κατσαρόλα χωρίς καθόλου νερό & τα αχνίζετε ώσπου να μαλακώσουν. (Βγάζουν αρκετό νερό). Κατόπιν Βάζετε ένα σουρωτήρι μέσα σ' ένα βαθύτερο σκεύος & ρίχνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας να στραγγίσει ενώ πατάτε αμέσως τα φρούτα με το εργαλείο που πατάμε τον πουρέ ή πιέζοντας με τα δάχτυλα φορώντας γάντια. Η σάρκα του φρούτου περνά μέσα από τις τρύπες του σουρωτηριού & μένουν πάνω οι φλούδες & τα κουκούτσια τα οποία πετάμε . Μετράμε ότι έχει απομείνει στο κάτω σκεύος & όσα ποτήρια πολτού μαζέψουμε τόσα ποτήρια ζάχαρη χρειάζεται. Επίσης στον πολτό μπρορείτε να προσθέσετε μήλο τριμμένο στον πολύ ψιλό τρίφτη. Η γεύση δεν αλλιοώνεται αλλά η πηκτίνη του μήλου συντελεί στο καλό πήξιμο της μαρμελάδας. Αφού αρχίζει το βράσιμο ξαφρίζουμε για λίγα λετά και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Μόλις φθάσει στο σημείο που να είναι έτοιμη γεμίζουμε μ' αυτήν αποστειρωμένα βάζα αμέσωςΓίνεται πηχτή μαρμελάδα ελαφρά υπόξινη . Είναι ιδανική για ενώσεις μπισκότα τύπου σαμπλέ γιατί δεν είναι ρευστή & τοποθετείται εύκολα με το μαχαίρι.
This year due to the mild spring there is a lot of fruit production in the mountains. That's why I made marmalade from the old Parasosian way. We prefer the yellow ones because they are sweeter than the red ones and the jam doesn't need much peeling.
After washing the fruits well and removing the stems, put them in a pot without any water and steam them until they are soft. (They take out enough water). Then Place a strainer into a deeper bowl & pour the contents of the pot to drain while immediately pressing the fruit with a masher or pressing with your fingers while wearing gloves. The flesh of the fruit passes through the holes of the strainer and the peels and seeds remain on top, which we throw away. We measure what is left in the lower container & as many glasses of pulp as we collect as many glasses of sugar are needed. You can also add finely grated apple to the pulp. The taste is not altered, but the apple pectin contributes to the good thickening of the jam. After it starts boiling, skim for a few minutes and then add the sugar. As soon as it reaches the point where it is ready, we immediately fill sterilized jars with it. It becomes a thick slightly acidic jam. It is ideal for joining sable biscuits because it is not runny and is easy to place with a knife.
Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024
ΔΙΔΥΜΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ (TWIN BOTTLES)
Αυτά τα μπουκάλια από τζιν μεταμορθώθηκαν για να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής:
ΑΝΘΟΣ ΜΕ ΧΑΝΤΡΑ (FLOWER WITH BEAD)
Το video αυτό: https://www.facebook.com/SimpleCrafts.K4/videos/1610018266255346/ σας καθοδηγεί πως με τη χρήση κλωστών και μιας χάντρας νεκεντήσετε εύκολα ένα άνθος που μπορεί να διακοσμήσει ένα ρούχο καλύπτοντας ίσως ένα ελάτωμμα,
This video: https://www.facebook.com/SimpleCrafts.K4/videos/1610018266255346/ instructs you how, using threads and a bead, you can easily embroider a flower that can decorate a garment, perhaps covering a flaw,