Με τους καρπούς αφροξυλιάς γίνετα ένα λικέρ πολύ δημοφιλές στην Ιταλία με το όνομα σαμπούκο.
Αφού έφτιαξα σιρόπι σαμπούκο με τον τρόπο που εξηγώ εδώ: https://lila365idees.blogspot.com/2024/08/syrup-of-elderberry.html έχοντας το σαν πρώτη ύλη έφτιαξα λικέρ . Για κάε λίτρο σιρόπι προσέθεσα 600 γραμ. ζάχαρη τα οποία έβρασα ζαζί 5 λπτά. Αφού κρύώασι προσέθεσα τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο περίπου 150 γραμ. ανά λίτρο σιροπιού.
A liqueur very popular in Italy is made with elderberry fruits under the name sabuco.
After making elderberry syrup the way I explain here:https://lila365idees.blogspot.com/2024/08/syrup-of-elderberry.html having it as a raw material I made a liqueur. For every liter of syrup I added 600 grams of sugar which I boiled for 5 minutes. After cooling I added tsipouro without anise about 150g per liter of syrup.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου