Σελίδες

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΣΤΑΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ (GREEN BEANS OF MY GARDEN)

Βιολογικά φασολάκια από τον κήπο μου. (πασταλάκια τα ονομάζουμε στον τόπο μου).
Τα μαγείρεψα ως εξής:
  • Καθάρισα τα φασολάκια, τα έπλυνα καλά και τα στράγγισα.
  • Έβαλα λάδι στην κατσαρόλα και τσιγάρισα  το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 1 – 2 λεπτά να μαλακώσει.
  • Προσέθεσα τα φασολάκια και έριξα αλάτι & πιπέρι.
  •  Έριξα τις λιωμένες τομάτες και το νερό και άφησα τα φασολάκια να σιγοβράσουν για 45 περίπου λεπτά σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Δέκα λεπτά πριν το τέλος έριξα τον μαϊντανό.
  • Ένα εξαιρετικό τρυκ είναι που το χρησιμοποιώ πάντα με τα φασολάκια: Λιώνω μια-δυο σκελίδες σκόρδο & το προσθέτω στο φαγητό μαζί με ωμό παρθένο ελαιόλαδο μόλις σβήσω τη φωτιά. 
Organic green beans from my garden. 
The cooked as follows: 
  • I cleaned green beans, washed it thoroughly and drain. 
  • I put oil in the pan and saute the chopped onion and 1-2 mins softened. 
  • I added the beans and threw salt & pepper. 
  •   I threw the crushed tomatoes and water and let the beans simmer for about 45 minutes over low heat until sauce thickens. 
  • Ten minutes before the end I threw the parsley. 
  • A great trick is to always use the beans: Melt a couple of cloves of garlic and add to the food together with raw virgin olive oil just put the fire out.

1 σχόλιο: