Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

ΓΛΥΚΟ & ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΓΡΙΟΜΗΛΟ (DESSERT & JAM OF WILD APPLE)

Έχοντας αγριόμηλα από την αυλή μου έφτιαξα γλυκό του κουταλιού & μαρμελάδα. Για το γλυκό του κουταλιού με το κατάλληλο εργαλείο βγάλτε πρώτα το κοτσάνι & τα κουκούτσια, Βάζετε τα καθαρισμένα μικρά μήλα σε νερό Με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Τα στραγγίζετε & μετά τα βράζετε με ανάλογη ζάχαρη ,μισό ποτήρι νερό, ένα κομμάτι κανέλα & λίγα γαρύφαλλα, περίπου δέκα λεπτά. Την επομένη μέρα  δένετε το σιρόπι.
Για τη μαρμελάδα βράζετε τα μήλα με λίγο νερό μαζί με τα κουκούτσια & τις φλούδες των μήλων που χρησιμοποιήθηκαν για το γλυκό. Τα πιέζετε να βγει η σάρκα του μήλου & τα δένετε με ζάχαρη. Η πηκτίνη που περιέχει το μήλο βοηθά να δέσει εύκολα η μαρμελάδα.
Having agriomila from my yard I made spoon sweet and marmalade. For the spoon sweet with the appropriate tool first remove the stem and seeds, Put the cleaned small apples in water with lemon juice to prevent browning. Drain and then boil with similar sugar, half a glass of water, a bit of cinnamon and a few cloves, about ten minutes. The next day you tie the syrup.
For the jam cook the apples with a little water together with the seeds and skins of apples used for sweet. The push to eject the pulp of the apple and the you tie with sugar. The pectin containing apple helps to easily tie the jam.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου